Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 65 posto organa za presađivanje u Kini uzima se od pogubljenih zatvorenika, na što je nedavno upozorio visoki vladin dužnosnik za zdravstvo, objavio je službeni dnevnik na engleskom China Daily.


Napis u tom dnevnom listu koji se poziva na podatke objavljene u zdravstvenom sektoru, neobično je priznanje prešućivane činjenice da se pogubljenim osuđenicima u Kini uzimaju organi radi transplantacije.

Vezani članci Poruka na ogradi Klaićeve bolnice Na ogradi ispred Klaićeve osvanula potresna poruka: "Mi smo svi tvoji roditelji, voli te tvoja majka - cijela Hrvatska" Slika nije dostupna 'Teško je opisati. To je odjedanput sva silina - od radosti, tuge, straha, neizvjesnosti'

Pogubljeni zatvorenici 'uopće nisu prikladni za davanje organa za presađivanje', ocijenio je zamjenik kineskog ministra zdravstva Huang Jefu, a prenio je China Daily. Kako bi pokušali izaći nakraj s 'dugom ovisnosti' zemlje o korištenju organa pogubljenih osuđenika na smrt, kineski Crveni križ objavio je nacionalni program doniranja organa, piše dnevnik.

Kina je pogubila više osuđenika nego bilo koja druga zemlja u svijetu, po podatcima koje je objavila nevladina organizacija Amnesty International, premda Peking stvarni broj pogubljenih drži državnom tajnom. (Hina)