Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kinezi vode u pogubljivanju zatvorenika

Organe za transplantaciju uzimaju od osuđenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 65 posto organa za presađivanje u Kini uzima se od pogubljenih zatvorenika, na što je nedavno upozorio visoki vladin dužnosnik za zdravstvo, objavio je službeni dnevnik na engleskom China Daily.

Napis u tom dnevnom listu koji se poziva na podatke objavljene u zdravstvenom sektoru, neobično je priznanje prešućivane činjenice da se pogubljenim osuđenicima u Kini uzimaju organi radi transplantacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvale darivateljima 'Teško je opisati. To je odjedanput sva silina - od radosti, tuge, straha, neizvjesnosti' Slika nije dostupna NIje sve tako loše Bravo Hrvatska: Po ovome smo prvi na svijetu

Pogubljeni zatvorenici 'uopće nisu prikladni za davanje organa za presađivanje', ocijenio je zamjenik kineskog ministra zdravstva Huang Jefu, a prenio je China Daily. Kako bi pokušali izaći nakraj s 'dugom ovisnosti' zemlje o korištenju organa pogubljenih osuđenika na smrt, kineski Crveni križ objavio je nacionalni program doniranja organa, piše dnevnik.

Kina je pogubila više osuđenika nego bilo koja druga zemlja u svijetu, po podatcima koje je objavila nevladina organizacija Amnesty International, premda Peking stvarni broj pogubljenih drži državnom tajnom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene