Obavijesti Video Pretražite Navigacija
21 kazneno djelo

Optužen Mannig, bivši vojnik koji je Wikileaksu dostavio tajne depeše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bradley Manning optužen je za davanje oko 700.000 vojnih izvještaja iz Iraka i Afganistana te američkih diplomatskih depeša WikiLeaksu tijekom 2009. i 2010. godine.

Podignuta je optužnica protiv Bradleyja Manninga, bivšeg američkog vojnika, kojeg se tereti za odavanje tajnih informacija internet stranici WikiLeaks, odnosno pomaganje neprijatelju i za još 21 kazneno djelo, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Curenje' sigurnosnih dokumenata Zbog presude Manningu Assange prozvao Obamu za EKSTERMIZAM! Slika nije dostupna Prijeti mu više od 100 godina zatvora Zbog odavanja tajni WikiLeaksu proglašen krivim za špijunažu

>> U Manningovu računalu nađeno 100,000 diplomatskih poruka

Ako ga proglase krivim, mogao bi dobiti i doživotni zatvor. Bivši američki vojnik optužen je za davanje oko 700.000 vojnih izvještaja iz Iraka i Afganistana te američkih diplomatskih depeša WikiLeaksu tijekom 2009. i 2010. godine kada je služio u Iraku.

>> Glasnogovornik State Departmenta podnio ostavku

Da zbog njega cure tajne informacije, saznalo se u svibnju 2010. kada je i uhićen. Tijekom saslušanja na sudu nije ništa govorio, osim da razumije sve točke optužnice. Iduće saslušanje bit će 15. ožujka nakon čega bi trebalo početi suđenje. (Agencija VLM)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene