Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba kritizira

PREMIJER NA UDARU 'Najprije 'roj kukaca', sad 'izbjeglička banda''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cameronova izjava o migrantima izazvala je lavinu prosvjeda u oporbenim klupama.

Britanskog premijera Davida Camerona u srijedu je ponovno kritizirala oporba zbog iznošenja šokantnih i uvredljivih izjava o migrantima, pošto je kazao da se oporbeni čelnik Jeremy Corbyn u subotu u Calaisu susreo s "izbjegličkom bandom".

Pročitajte i ovo Obilazak granice Postavljeni i ronilački punktovi Dnevnik Nove TV istražio kako izgleda zaštita hrvatske granice: "Migranti podcijene Savu i plove improviziranim čamčićima pa ih drvo potopi" Slika nije dostupna Ivana Petrović iz Bruxellesa 'To je najkraći zaključak ikad napisan, otkad pratim Europsku uniju, dakle zadnjih 12 godina'

Odgovarajući na zastupnička pitanja u donjem domu britanskog parlamenta, Cameron je Corbynu predbacio što se u subotu "u Calaisu sastao s članovima izbjegličke bande, pozvavši ih sve u Veliku Britaniju".

Njegova izjava odmah je izazvala lavinu prosvjeda u oporbenim klupama, pri čemu su oporbeni zastupnici posebno istaknuli kako to nije prva negativna Cameronova izjava o izbjeglicama.

Prošle godine u srpnju britanski premijer je optužen da je izbjeglice usporedio s kukcima, jer je govorio o "roju" migranata koji prelaze Sredozemlje kako bi došli u Veliku Britaniju.

"Najprije 'roj kukaca', sad 'izbjeglička banda'. Migrantska kriza ozbiljan je problem, a njegove uvredljive izjave sramote premijersku funkciju", rekao je laburistički zastupnik Dan Jarvis.

Njegova kolegica Yvette Cooper Cameronove riječi ocijenila je "bešćutnima" i "nedostojnim jednog državnog poglavara", a treći oporbeni zastupnik, Imran Hussain, rekao je kako je šokantno upotrijebiti takav izraz za "ljude koji su pobjegli pred nezamislivim strahotama".

"Ljudi s kojima se Jeremy Corbyn u subotu sastao u Calaisu i Dunkerqueu obitelji su s malom djecom i bebama... i nazvati ih izbjegličkom bandom potpuno je neprihvatljivo, jer i nama na vrata kuca humanitarna kriza", rekao je glasnogovornik Laburističke stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene