Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kirilo Budanov

Zbog opasnog priznanja šefa ukrajinskih špijuna rat bi mogao eskalirati

Atentat na Dariju Duginu
Atentat na Dariju Duginu Foto: Afp
General-bojnik Kirilo Budanov priznao je da su ukrajinski obavještajci ubijali Putinove propagandiste duboko u granicama Rusije. Rekao je i da nakon pobjede u ratu žele napraviti posebnu zonu 100 kilometara od granice.

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov priznao je da su njegovi agenti odgovorni za ubojstvo ruskih propagandista u posljednjih 15 mjeseci. Međutim, dodao je da u stilu odgovora zapadnih političara novinarima mora reći da takve osjetljive informacije ne smije potvrditi niti demantirati.

Rekao je i da Kijev namjerava uspostaviti demilitariziranu graničnu zonu do 100 kilometara unutar Rusije kako bi odvratio sve buduće napade. Magazin Time zaključio je da takvi komentari potiču strah od eskalacije rata.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin u Mariupolju neočekivan dolazak Putin je za posjet Mariupolju koristio dvojnika? "Po jednom se detalju to najbolje vidi"

"Već smo uspješno ciljali dosta ljudi. Bilo je slučajeva koji su publicirani, za koje svi znaju zahvaljujući medijskom izvještavanju", odgovorio je 37-godišnji general na pitanje jesu li ukrajinske sigurnosne službe ubile ruske propagandiste.

Pročitajte i ovo Darja Trepova Saslušanje je u utorak VIDEO Pojavila se još jedna snimka prije eksplozije u kojoj je poginuo ruski bloger: Baca novo svjetlo na cijelu situaciju

Nekoliko utjecajnih osoba bliskih režimu ubijeno je ili ranjeno eksplozivom postavljenim na ruskom tlu od veljače prošle godine. U posljednjem takvom incidentu, 6. svibnja, u bombi postavljenoj u njegovu automobilu, Zaharu Prilepinu, poznatom piscu koji se hvalio ubijanjem Ukrajinaca, slomljene su obje noge, a njegov je tjelohranitelj poginuo. Napad se dogodio u blizini Nižnjeg Novgoroda, oko 420 kilometara istočno od Moskve.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene