Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vršitelj dužnosti predsjednika Venezuele Nicolas Maduro poručio je u subotu da će prokletstvo staro nekoliko stoljeća stići one birače koji ne budu glasali za njega na izborima na kojima će se sljedećeg tjedna birati nasljednik preminulog predsjednika Huga Chaveza.


Madurovo pozivanje na kletvu Macarapane je zadnji obrat u sve nevjerojatnijim argumentima u utrci između njega i oporbenog vođe Henriquea Caprilesa za funkciju predsjednika države od 29 milijuna stanovnika.

Vezani članci Zoran Marinović (Foto: Dnevnik.hr) Suradnik Nove TV o situaciji u Venezueli: "Kolaps i katastrofa! Ljudi kopaju po smeću, nema vode, struje, lijekova..." Vođa venezuelanske opozicije Juan Guaido (Foto: AFP) Vođa opozicije pozvao na najveći prosvjed u povijesti: "Morat će poslušati ljude koji govore: 'Dosta je!'"

>> Maduro: 'Osjetio sam duh i blagoslov Chaveza za ovu bitku i pobjedu na izborima'

"Ukoliko itko među ljudima bude glasovao protiv Nicolasa Madure glasat će protiv sebe i stići će ga kletva Macarapane", kazao je Maduro aludirajući na bitku iz XVI. stoljeća u kojoj su španjolski kolonizatori pobili lokalne Indijance. "Ukoliko buržoazija pobijedi, privatizirat će zdravstvo i obrazovanje, oduzeti zemlji Indijancima i stići će vas kletva Macarapane".

Chavez mu pjevao u obliku ptice

Bivši vozač autobusa i sindikalni vođa Maduro po većini anketa vodi deset posto ispred svoga protivnika, a tvrdi i da je prošlog tjedna vidio duh Chaveza u obliku ptice koja je preletjela iznad njegove glave pjevajući mu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook