Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažno nevrijeme popraćeno uraganima usmrtilo je najmanje 14 osoba proteklog vikenda na jugu i u središnjem dijelu SAD-a, objavile su u ponedjeljak američke vlasti.


U Teksasu je nacionalna meteorološka služba pobrojala najmanje četiri uragana kao uzrok poharanih područja sa srušenim kućama, prevrnutim automobilima i iščupanim stablima. U gradu Cantonu u nevremenu su poginule četiri osobe.

Vezani članci Ljepljiva traka (Foto: Screenshot/Facebook) Projektom nasmijale internet: Jesu li potrošile više alkohola ili selotejpa? Pripreme za uragan (Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) "Ovakvo nešto još niste vidjeli": Milijuni ljudi bježe od jakih kiša i poplava, stanovnici pustoše trgovine

U Arkansasu je zabilježeno pet smrtno stradalih, dok su u Mississippiju poginule dvije osobe, među kojima jedno dijete koje je usmrtila struja u poplavi.

Zbog jakih kiša dvije su osobe poginule u Missouriju, jedna od njih 72-godišnja žena zarobljena u automobilu zbog naglog porasta voda.

U Tennesseeju dvogodišnju djevojčicu poklopila je nogometna vratnica koja je pala zbog jačine vjetra te je dijete podleglo ozljedama, po lokalnoj policiji.

Nacionalna meteorološka služba proglasila je uzbunu zbog poplava u nedjelju navečer u Oklahomi, Arkansasu, Missouriju, Illinoisu i Indiani. Strahuje se od novog tornada u ponedjeljak. (Hina)