Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert želi da istragu o ratu u Libanonu obavi vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert sljedećeg će tjedna pred vladu staviti na odlučivanje sastav povjerenstva za istragu rata u Libanonu, izjavili su dužnosnici.

Očekuje se da će Olmert dobiti odobrenje svojih ministara da istragu obavi vlada unatoč raširenim zahtjevima javnosti da povjerenstvo bude neovisno.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Olmert je dovršio imenovanje članova povjerenstva objavivši kako će umitrovljeni sudac Eliahu Winograd biti na čelu istrage.

Premijer Olmert, njegova vlada i izraelska vojska suočili su se sa snažnim kritikama za način na koji su vodili 34-dnevni rat protiv Hezbollaha. Glavne su optužbe da je prekid vatre prihvaćen prije nego je izraelska vlada uspjela slomiti Hezbollah niti osloboditi dva izraelska vojnika koja je ova militantna skupina otela na početku borbi.

U borbama je ubijeno 120 izraelskih vojnika i 39 civila, te najmanje 854 Libanonaca, uglavnom civila. 

Izrael i dalje napada Gazu 

Izraelsko zrakoplovstvo izvelo je u noći na utorak zračni napad na grad Gazu, izvijestio je vojni glasnogovornik u Tel Avivu.

"Meta tog napada bilo je skladište oružja", dodao je. 

Rekao je da je izraelska vojska iste noći uhitila šestoricu
palestinskih aktivista koje je tražila na Zapadnoj obali.

Sinoć kasno navečer izraelsko zrakoplovstvo gađalo je bravarsku radionicu u Rafahu, na jugu pojasa Gaze, kako navodi palestinski sigurnosni izvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene