Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski premijer Ehud Olmert sljedećeg će tjedna pred vladu staviti na odlučivanje sastav povjerenstva za istragu rata u Libanonu, izjavili su dužnosnici.


Očekuje se da će Olmert dobiti odobrenje svojih ministara da istragu obavi vlada unatoč raširenim zahtjevima javnosti da povjerenstvo bude neovisno.

Vezani članci Izvlačenje Suzy Ishkontane Petogodišnja djevojčica sedam je sati bila zatrpana u ruševinama zgrade, u krvavim sukobima sve više stradavaju djeca Izrael raketirao Hamas Ne smiruje se sukob na Bliskom istoku: Izrael raketirao domove zapovjednika Hamasa, Palestina kaže da su to najsnažniji udari dosad

Olmert je dovršio imenovanje članova povjerenstva objavivši kako će umitrovljeni sudac Eliahu Winograd biti na čelu istrage.

Premijer Olmert, njegova vlada i izraelska vojska suočili su se sa snažnim kritikama za način na koji su vodili 34-dnevni rat protiv Hezbollaha. Glavne su optužbe da je prekid vatre prihvaćen prije nego je izraelska vlada uspjela slomiti Hezbollah niti osloboditi dva izraelska vojnika koja je ova militantna skupina otela na početku borbi.

U borbama je ubijeno 120 izraelskih vojnika i 39 civila, te najmanje 854 Libanonaca, uglavnom civila. 

Izrael i dalje napada Gazu 

Izraelsko zrakoplovstvo izvelo je u noći na utorak zračni napad na grad Gazu, izvijestio je vojni glasnogovornik u Tel Avivu.

"Meta tog napada bilo je skladište oružja", dodao je. 

Rekao je da je izraelska vojska iste noći uhitila šestoricu
palestinskih aktivista koje je tražila na Zapadnoj obali.

Sinoć kasno navečer izraelsko zrakoplovstvo gađalo je bravarsku radionicu u Rafahu, na jugu pojasa Gaze, kako navodi palestinski sigurnosni izvor.