Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael je danas objavio da planira izgraditi do 750 novih stanova u jednom židovskom naselju na Zapadnoj obali, u blizini Jeruzalema, što će vjerojatno zakomplicirati mirovne pregovore s Palestincima.


Vladini dužnosnici kazali su da će novi stanovi biti sagrađeni u naselju Givat Ze'ev, osam kilometara od središta Jeruzalema.

Vezani članci Rakete iz Gaze prema Izraelu VIDEO I nebo je gorjelo: Ne jenjava nasilje u Gazi i Izraelu, izraelska vojska objavila dramatičnu snimku napada i poručila - "Ovo neće proći bez odgovora!" Sukobu Palestine i Izraela ne nazire se kraj - 3 Netanyahu kaže da sukob s Palestinom još nije gotov: "Plaćaju i nastavit će skupo plaćati zbog toga"

Izgradnja tih stanova prvi je put odobrena 1999., ali je suspendirana dvije godine poslije nakon što je palestinska pobuna dovela do pomanjkanja građevinskih radnika.

U Givat Ze'evu živi oko 10.000 Židova.

Izraelski radio objavio je da je ultraortodoksna stranka Shas, ključni koalicijski partner premijera Ehuda Olmerta, zaprijetila da će napustiti vladu ako on ne odobri izgradnju.