Nakon što je javnost ostala zgrožena računom ručka u jednom restoranu na grčkom Mykonosu, oglasio se i vlasnik restorana te svim nezadovoljnicima poručio: "Ako si to ne možete priuštiti, nemojte naručivati."

Galerija Lignje, ilustracija (Foto: Getty Images) Sezona liganja - nikad slabija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Lignje +0 Sezona liganja - nikad slabija (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Francisco Tajeda iz Brooklyna ostao je u šoku zbog cijene obroka u restoranu DK Oyster na grčkom Mykonosu. On je na TripAdvisoru objavio fotografiju računa koji pokazuje zapanjujuću cijenu od 836 eura (6204 kune) za jedan ručak.

Vezani članci Bolnička hrana Podijelili slike bolničke hrane i šokirali sve one koji nikad nisu bili u bolnici Ulična hrana Njihovu hranu žele turisti iz cijelog svijeta, pogledajte kako uspijevaju privući pažnju

Tajeda je otkrio na TripAdvisoru kako su njemu i njegovim prijateljima zaposlenici u restoranu DK Oyster u Mykonosu odbili dati cjenik prije nego što su ih iznenadili računom, piše Daily Mail.

Šest porcija lignji naplaćeno im je 591 euro, šest piva 150 eura, tri cezar salate s piletinom stajale su 59 eura, a dvije boce vode skoro 18 eura. Uz to, platili su i 18 eura sok od rajčice.

Nakon što su njihovu priču prenijeli svjetski mediji, oglasio se i vlasnik restorana Dimitris Kalamaras. Daily Mail poslao mu je upit o cijenama, na što im je odgovorio kako su cijene točne, ali da nije točno da su gostu odbili unaprijed dati cjenik.

"Iako smatramo da cijene odražavaju razinu naših napora, brige i kvalitete hrane koju serviramo na jednoj od najpoželjnijih plaža na svijetu, možemo suosjećati s nezadovoljnim gostom. No reći da smo ''svjetska zamka'' nije u redu.

Ne samo zato što su cijene istaknute na ploči pokraj ulaza kako bi svi mogli vidjeti koje su cijene prije nego što uđu u restoran nego i zato što su jelovnici i katalozi ponuđeni svim gostima prije nego što naruče", navodi se u izjavi vlasnika restorana.

Napominje kako neki unatoč tome ne gledaju cijene. "Koliko je vjerodostojna osoba koja kaže da je tražila cijenu pića/hrane, no da im je uskraćena ta informacija, a svejedno su naručili?"

Kaže kako cijene svoje goste te da su ''čak osmislili posebne menije koji su nešto povoljniji i dopuštaju barem mali uvid u grčku gastronomiju za one koji si ne mogu priuštiti to iskustvo''.

Poručio je i da ako si netko nešto ne može priuštiti, neka naruči nešto drugo. Zapitao se i zašto se u luksuznim hotelima sobe onda plaćaju od 200 do 500 eura za noć, a neki jaknu naplaćuju 50 eura, dok drugi traže tisuće.

Svi ste pozvani da dođete i kušate našu kuhinju, uživate u jedinstvenom pogledu koji oduzima dah, osjetite vibracije i uživate u našim pićima i jelima posluženima uvijek s osmijehom.

Ali, molim vas, prvo provjerite cijene! Molim vas, dođite i budite suci. Ne dopustite da vas ljudi obmanjuju fotografijama računa koji su samo mali dio priče", zaključio je vlasnik skupog restorana u priopćenju.

KBC Split na aparatima, nedostaje im čak 150 medicinskih sestara: "Kad počne sezona, nećemo uopće ići na godišnji" U Splitu nedostaje medicinskih sestara (Foto: Dnevnik.hr) Mario Jurič (Foto: Dnevnik.hr) Krešimir Dolić (Foto: Dnevnik.hr) +1 Iris Marin Prižmić (Foto: Dnevnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju