Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon tužne obljetnice

Održan skup podrške Ukrajini: ''Đavao govori samo jednim jezikom. Hvala Hrvatskoj na podršci''

Aktualno Galerija Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 16 Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 16 Foto: Vanesa Pandzic / Cropix Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 22 Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 22 Foto: Vanesa Pandzic / Cropix Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 21 Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 21 Foto: Vanesa Pandzic / Cropix Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 20 Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 20 Foto: Vanesa Pandzic / Cropix +18 Održan skup podrške Ukrajini u Zagrebu - 19 Galerija 1/23 >>
Skup podrške Ukrajini održan je u Zagrebu u organizaciji ukrajinskog veleposlanstva dan nakon prve obljetnice početka ruske invazije na tu zemlju.

U centru hrvatske metropole na Trgu bana Jelačića odana je počast žrtvama ruske agresije na Ukrajinu.

Sa skupa podrške Ukrajini u organizaciji ukrajinskog veleposlanstva dan nakon prve obljetnice početka ruske invazije na tu zemlju apelirano je na svjetske čelnike da povećaju pomoć Ukrajini u obrani državnosti te pojačaju pritisak na agresora.

Skupu su nazočili predstavnici hrvatske Vlade, saborski zastupnici, predstavnici Grada Zagreba, europarlamentarci, strani veleposlanici akreditirani u Republici Hrvatskoj te nevladine organizacije i udruge.

Među njima su viđeni gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, europarlamentarci HDZ-ov Karlo Ressler i SDP-ov Tonino Picula, potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te bivši europarlamentarac i bivši ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier

''Sudjelovanje svakoga od nas je važno jer je jedan od preduvjeta pobjede nad ruskim agresorom naša solidarnost'', poručilo je ukrajinsko veleposlanstvo na čelu s veleposlanikom Vasiljem Kiriličem.

''Đavao govori samo jednim jezikom, jezikom sile. Nama uvijek nešto treba, molimo svevišnjeg da ojača zdravlje i sretnu budućnost naše djece, mi molimo prijatelje da nas podrže ako nam zatreba. Manje zahvaljujemo. Ja bih zato danas zahvalio Hrvaticama i Hrvatima na snažnoj podrški Ukrajincima. Prihvatili ste Ukrajince koji su došli na jedan obiteljski način, rekli ste im da su dobrodošli, što jako cijenimo'', istaknuo je Kirilič i zahvalio hrvatskoj Vladi i premijeru te Saboru.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Danas je 365. dan rata EU usvojio novi paket sankcija protiv Rusije. Zelenski se obratio javnosti te poslao snažnu poruku

Pročitajte i ovo Vasilij Nebenzija Sramotni potez Ruski veleposlanik pri UN-u prekinuo minutu šutnje za žrtve agresije: Počeo lupkati po mikrofonu i uputio poruku

''Ovo je skup podrške Ukrajini koja se bori za nezavisnost i demokraciju. Mi znamo što je rat, iskusili smo ga i nikome ga ne želim. Zagreb je bogat onoliko koliko je bogat razlikama. Ukrajinci djeluju jako dugo vremena, od 1922. godine i doprinijeli su razvoju Grada zajedno s ostalim nacionalnim manjinama. Zahvaljujem svim Ukrajincima na tome, ali i svim Zagrepčanima što ste tako otvoreno prihvatili izbjeglice iz Ukrajine'', poručio je Tomašević i istaknuo kako mu je iznimna čast što je Grad zajedno s Veleposlanstvom uspio organizirati ovaj skup, piše Večernji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene