Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve za show'

Očekuje se optužnica protiv oca dječaka iz balona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci i detektivi ušli su u kuću obitelji Falcon, a mediji nagađaju kako se radi o pretrazi.

Vlasti u Koloradu kažu da se očekuje podizanje optužnica protiv Richarda Heenea, oca dječaka za kojeg se mislilo da se nalazi u meteorološkom balonu, dok se on cijelo vrijeme skrivao na tavanu kuće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija potvrdila Istraga gotova: Slučaj 'dječaka iz balona' je prijevara Slika nije dostupna Napravili si reklamu?! Dječak iz balona: Napravili smo to za 'show'

‘Očekujemo da će u nekom trenutku u budućnosti biti podignute optužnice vezane za ovaj incident’, rekao je Jim Alderdon, šerif okruga Larimer te tako podignuo još više prašine oko nagađanja da se dječak skrivao jer su mu tako roditelji rekli, javlja CNN.

>> 'Dječak iz balona' povraćao na pitanje zašto se skrivao

Saga dječaka Falcona Heenea počela je u četvrtak kada je započela potraga za njim. Naime, njegovi su roditelji vlastima prijavili da im je sin nestao i da se najvjerojatnije nalazi u meteorološkom balonu koji je odletio iz njihova dvorišta. Ubrzo se saznalo da se dječak nalazi na tavanu i, prema njegovim riječima, skrivao se od oca. No, kada je obitelj davala intervju dječak je rekao da se radilo 'samo o showu', a na pitanja o tome je li slučaj bio namješten dva puta povratio je pred kamerama, što je izazvalo sumnje u to da su zbog samopromocije roditelji sakrili dječaka na tavan, a potom prijavili nestanak.

Policija pretražila kuću?

Iako njegov otac niječe da se to dogodilo, američki mediji nisu mu skloni vjerovati. No, ako je incident i bio namješten, jedinu optužnicu koju vlasti, prema pisanju CNN-a, mogu podići je lažno prijavljivanje vlastima. ‘Razgovarat ćemo s federalnim vlastima da vidimo postoji li još mogućnosti za primjerene optužnice na federalnoj razini, od ovoga što mi možemo učiniti lokalno’, dodaje Alderdon.

Nekoliko sati nakon što je priopćena da će protiv Richarda Heeneja biti podignuta optužnica , zamjenici šerifa I detektivi ušli su u kuću obitelji Heene. Glasnogovornica policija nije željela reći kojim je povodom policija bila u kući Heenovih, ali američki mediji nagađaju kako se radi o pretrazi. Policija je sazvala konferenciju za medije koja će se održati tijekom dana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene