Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija vjeruje obitelji

'Dječak iz balona' povraćao na pitanje zašto se skrivao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je let velikog Mylar balona s helijem izazvao pozornost milijuna gledatelja diljem svijeta, jer se strahovalo da je u njemu šestogodišnji dječak, policija u Fort Collinsu, u američkoj saveznoj državi Colorado, otklonila je optužbe da se radilo o namještaljci roditelja željnih medijske pozornosti.

Šerif Jim Alderden izjavio je konferenciji za tisak kako nema naznaka da je obitelj šestogodišnjeg Falcona Heenea izvela prijevaru, obavijestivši vlasti da im se sin nalazi u balonu od helija, koji se slučajno odvezao i poletio iz njihovog dvorišta. ‘Danas smo ponovo razgovarali s obitelji i vjerujemo da je to bio stvaran događaj’, rekao je Alderden. Policija je najavila da će i subotu razgovarati s roditeljima Richard i Mayumi Heene. U petak su američke TV mreža objavile audio snimku poziva Mayumi Heene službi hitne pomoći 911, u kojem ona uznemireno objašnjava da joj je sin odletio s balonom i traži pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Sve za show' Očekuje se optužnica protiv oca dječaka iz balona Slika nije dostupna Akcija spašavanja VIDEO: Dječak iz balona pronađen skriven na tavanu

Dječak pronađen skriven na tavanu

Richard Heene, bavi se meteorologijom i praćenjem tornada, što je hobi u SAD-u a oni koji ga prakticiraju nazivaju se ‘lovci na oluje’. Richard i Mayumi Heene sudjelovali su i u 'reality showu' ‘Mijenjam ženu’, a američke TV mreža u petka emitiraju izvatke iz tog showa u kojima se Richard ponaša neuravnoteženo. Dvosatni let balona, promjera šest metara i visine metar i pol, koji je nošen vjetrom prešao više od 80 km i popeo se do visine od 2.100 metara, uživo su prenosile američke TV mreže, uz dramatično izvještavanje o dječaku koji se navodno nalazi u komori u donjem dijelu balona nalik na ‘leteći tanjur’. U potjeri za balonom aktivirani su policija, vatrogasci, uprava za civilno zrakoplovstvo i dva vojna helikoptera. Kada se balon spustio na polje u njemu nije bilo dječaka, koji je nađen dva sata kasnije u kući, skriven na tavanu garaže.

>> Dječak iz balona: Napravili smo to za 'show'

U četvrtak je u intervjuu za CNN Falcon Heene, na pitanje zašto se nije javljao ako je čuo da ga zovu, odgovorio kako je ‘tata rekao da to radimo za show’, što je pobudilo brojne sumnje. Roditelji Richard i Mayumi Heene, dali su niz intervjua američkim TV postajama, opovrgavajući optužbe za prijevaru. Uz njih je pred kamerama sjedilo i njihovo troje djece, a Falcon je na pitanje ‘da li se skrivao zbog showa’, u dva navrata povraćao, u intervju TV mrežama ABC i NBC, što sumnje u namještaljku i dalje ostavlja otvorenim. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene