Britanske novine News of the World danas su objavile skicu lica muškarca kojeg su svjedoci vidjeli u odmorištu u Portugalu gdje je Madeleine McCann oteta prošlog svibnja, a za kojega se sumja da ju je oteo.


Skicu je nacrtala policijska crtačica Melissa Little obučena u FBI-ju, na temelju opisa Gail Cooper, 50-godišnje Britanke koja je rekla da je istog čovjeka vidjela tri puta i da je svaki puta kada bi prošla pored njega 'osjećala jezu'.

Vezani članci Slika nije dostupna Slučaj Maddie: DNK u automobilu od blizanaca? Slika nije dostupna Maddie umrla od predoziranja tabletama za spavanje?

'Nije bio Portugalac - mislim da je s područja sjeverne Afrike, iz Tunisa ili Maroka', rekla je Cooper prisjećajući se trenutka kada joj je pokucao na vrata apartmana u odmorištu Praia da Luz iz kojeg je nestala Maddie i tražio pomoć za djecu koja su ostala siročad nakon što su im roditelji poginuli u automobilskoj nesreći. Istraga je pokazala da djece siročadi u okrugu odmarališta nije ni bilo.

Na skici se vidi čovjek s dugom tamnom kosom, gustim obrvama i brkovima, velikim zubima, ima između 38 i 45 godina.

Gary Thompson, urednik novina News of the World koje su inicirale izradu skice, rekao je da je nacrtana na temelju opisa koji je dala svjedokinja Gail Cooper koja je u to vrijeme bio na odmoru u Portugalu.

Ta je skica pokazana Jane Tanner, prijateljici obitelji McCann koja je s njima večerala kobne noći.

Ona je policiji rekla da je vidjela muškarca kako izlazi iz apartmana te noći i nosi dijete, te da je čovjek sa skice jako podsjeća na čovjeka spomenutoj u njezinoj izjavi.

'Jane Tanner je potvrdila sličnost, tako da imamo dva svjedoka', rekao je Thompson.

Tanner je dala opis portugalskoj policiji u vrijeme kada je uočila da netko nosi dijete iz Algarve u noći kada je oteta Madeleine.

News of the World skicu su proslijedile Interpolu.