Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Objavljena skica osumnjičenog za otmicu malene Madeleine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanske novine News of the World danas su objavile skicu lica muškarca kojeg su svjedoci vidjeli u odmorištu u Portugalu gdje je Madeleine McCann oteta prošlog svibnja, a za kojega se sumja da ju je oteo.

Skicu je nacrtala policijska crtačica Melissa Little obučena u FBI-ju, na temelju opisa Gail Cooper, 50-godišnje Britanke koja je rekla da je istog čovjeka vidjela tri puta i da je svaki puta kada bi prošla pored njega 'osjećala jezu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maddie oteo čovjek koji je pokušao oteti i drugu djevojčicu? Slika nije dostupna Slučaj Maddie: DNK u automobilu od blizanaca?

'Nije bio Portugalac - mislim da je s područja sjeverne Afrike, iz Tunisa ili Maroka', rekla je Cooper prisjećajući se trenutka kada joj je pokucao na vrata apartmana u odmorištu Praia da Luz iz kojeg je nestala Maddie i tražio pomoć za djecu koja su ostala siročad nakon što su im roditelji poginuli u automobilskoj nesreći. Istraga je pokazala da djece siročadi u okrugu odmarališta nije ni bilo.

Na skici se vidi čovjek s dugom tamnom kosom, gustim obrvama i brkovima, velikim zubima, ima između 38 i 45 godina.

Gary Thompson, urednik novina News of the World koje su inicirale izradu skice, rekao je da je nacrtana na temelju opisa koji je dala svjedokinja Gail Cooper koja je u to vrijeme bio na odmoru u Portugalu.

Ta je skica pokazana Jane Tanner, prijateljici obitelji McCann koja je s njima večerala kobne noći.

Ona je policiji rekla da je vidjela muškarca kako izlazi iz apartmana te noći i nosi dijete, te da je čovjek sa skice jako podsjeća na čovjeka spomenutoj u njezinoj izjavi.

'Jane Tanner je potvrdila sličnost, tako da imamo dva svjedoka', rekao je Thompson.

Tanner je dala opis portugalskoj policiji u vrijeme kada je uočila da netko nosi dijete iz Algarve u noći kada je oteta Madeleine.

News of the World skicu su proslijedile Interpolu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene