Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obama predlaže porezne olakšice radi poskupljenja energenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratski predsjednički kandidat Barack Obama pozvao je danas na uvođenje novih mjera za borbu protiv rastućih cijena energenata, uključujući i poreznu olakšicu od 1.000 dolara za radnike s niskim i srednjim primanjima.

Obama, koji fokus predizborne debate s republikanskim kandidatom Johnom McCainom želi vratiti na područje gospodarstva, rekao je da bi taj paket mjera vrijedan 65 milijardi dolara financirao oporezivanjem neočekivano visokih profita naftnih kompanija.

Pročitajte i ovo Novac AKCIJA "SLOŽNA BRAĆA" Policija otkrila detalje o uhićenima: Zločinačka organizacija osumnjičena za porezne prijevare teške 50 milijuna kuna Slika nije dostupna Zakon o olakšicama za istraživanje i razvoj Uspješni poduzetnici gube strpljenje: Lex Agrokor donesen preko noći, oni čekaju godinama

Senator iz Illinoisa također je ponovio svoj prijedlog o 50 milijardi dolara poticaja, od kojih bi 25 milijardi išlo u poboljšanje infrastrukture što bi, prema njegovim savjetnicima, moglo spasiti više od milijun radnih mjesta.

"Uz gubitak radnih mjesta, rastuće cijene, sve veće poremećaje u našem financijskom sustavu i rast kreditnog zaduživanja, moramo učiniti više", naglasio je Obama na Floridi.

Porezne olakšice nadovezale bi se na njegov prijedlog o trajnom smanjenju poreza od 1.000 dolara za radničke obitelji, kažu savjetnici.

"Ono što on želi reći jest - ne čekajmo smanjenje poreza, pomozimo odmah", pojasnio je Obamin glavni savjetnik za gospodarstvo Jason Furman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene