Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Južnoafričkoj Republici

Obama pozvao na ulaganja u Afriku i dijalog u Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SAD-a Barack Obama je u subotu za posjeta Južnoafričkoj Republici pozvao egipatske oporbene stranke i predsjednika Muhameda Mursija da ne pribjegavaju nasilju i pokrenu kostruktivan dijalog.

"Očito je da na stanje gledamo sa zabrinutošću", rekao je Obama na konferenciji za tisak u južnoj Africi glede sukoba u Egiptu u kojima su ubijene tri osobe, među kojima i američki student.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u JAR-u U nesreći poginulo 45 ljudi: Autobus pao preko mosta pa se zapalio Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća

>> Obama u JAR-u: Ne ide Mandeli u bolnicu, ali će se susresti s njegovom obitelji

Protivnici egipatskog predsjednika Muhameda Mursija obavili su u nedjelju da su prikupili 22 milijuna potpisa birača koji podupiru poziv na Mursijevu smjenu. On je pozvao suprotstavljene strane da izbjegavaju nasilje i upozorio da bi se nestabilnost u Egiptu mogla preliti na okolnu regiju.

Obama je na konferenciji za tisak Pretoriji rekao i da se Sjedinjene Države ne osjećaju ugroženima trgovinom i ulaganjem Kine i drugih gospodarstva u rastu u Afriku.

"Ne osjećam se ugrožen time. Mislim da je to dobra stvar", rekao je Obama i istaknuo da što više zemalja ulaže u Afriku to će taj najnerazvijeniji kontinent biti integriraniji u globalno gospodarstvo. "Želim da se svi uključe u Africi. Što više to bolje", rekao je Obama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene