Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SAD-a Barack Obama je u subotu za posjeta Južnoafričkoj Republici pozvao egipatske oporbene stranke i predsjednika Muhameda Mursija da ne pribjegavaju nasilju i pokrenu kostruktivan dijalog.


"Očito je da na stanje gledamo sa zabrinutošću", rekao je Obama na konferenciji za tisak u južnoj Africi glede sukoba u Egiptu u kojima su ubijene tri osobe, među kojima i američki student.

Vezani članci Princ Harry, Mrghan Markle (Foto: Pixsell) Objavljena prva snimka šarmera Archieja: Najslađi član kraljevske obitelji pozirao za kamere! Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghanina dirljiva posveta princezi Diani: Jednim je potezom prizvala davno minula vremena

>> Obama u JAR-u: Ne ide Mandeli u bolnicu, ali će se susresti s njegovom obitelji

Protivnici egipatskog predsjednika Muhameda Mursija obavili su u nedjelju da su prikupili 22 milijuna potpisa birača koji podupiru poziv na Mursijevu smjenu. On je pozvao suprotstavljene strane da izbjegavaju nasilje i upozorio da bi se nestabilnost u Egiptu mogla preliti na okolnu regiju.

Obama je na konferenciji za tisak Pretoriji rekao i da se Sjedinjene Države ne osjećaju ugroženima trgovinom i ulaganjem Kine i drugih gospodarstva u rastu u Afriku.

"Ne osjećam se ugrožen time. Mislim da je to dobra stvar", rekao je Obama i istaknuo da što više zemalja ulaže u Afriku to će taj najnerazvijeniji kontinent biti integriraniji u globalno gospodarstvo. "Želim da se svi uključe u Africi. Što više to bolje", rekao je Obama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook