Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nestanak dvadesetak djece u manje od dva mjeseca, koja su možda žrtve ritualnih žrtvovanja, suočava Obalu Bjelokosti s 'novom vrstom zločina', rekla je u subotu u Abidjanu ministrica solidarnosti i djece i istaknula da je riječ o vrlo zabrinjavajućoj pojavi.


Obala Bjelokosti se mora suočiti s tim vrlo zabrinjavajućim otmicama djece, rekla je ministrica solidarnosti i djece Anne Desiree Ouloti na konferenciji za novinare.

Vezani članci Nakon štrajka, djeca se vraćaju u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 5 Troje mališana dobilo je priliku na jedan dan postati baš ono što žele: Zara, Mateo i Tibor sve su oduševili svojim željama, ali i talentima Ujak mijenja pelenu Prvi put u životu pokušao promijeniti pelenu, jedva je ostao na nogama

U petak je policija te zemlje obznanila 21 slučaj otmice djece, od kojih je samo jedno dijete pronađeno živo.

'Većina djece otete diljem zemlje od kojih troje u Abidjanu, pronađena su osakaćena, bez spolovila ili obezglavljena', rekao je u petak glavni policijski ravnatelj Brindou M'Bia.

Vlasti Obale Bjelokosti, suočene s tim teškim kršenjima prava djece, odlučile su pojačati mjere osiguranja djece.

Dječaka otac četiri godine skrivao iza lažnog zida u kući

'Osigurat ćemo prostore igre i omogućiti roditeljima organizirani nadzor', rekla je Ouloto.

Obala Bjelokosti nakon deset godina duge političko-vojne krize treba u listopadu organizirati odlučujuće predsjedničke izbore koji bi trebali donijeti mir u tu zemlju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook