Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nestanak dvadesetak djece u manje od dva mjeseca, koja su možda žrtve ritualnih žrtvovanja, suočava Obalu Bjelokosti s 'novom vrstom zločina', rekla je u subotu u Abidjanu ministrica solidarnosti i djece i istaknula da je riječ o vrlo zabrinjavajućoj pojavi.


Obala Bjelokosti se mora suočiti s tim vrlo zabrinjavajućim otmicama djece, rekla je ministrica solidarnosti i djece Anne Desiree Ouloti na konferenciji za novinare.

Vezani članci Stare bebe Podijelili slike svojih klinaca jer izgledaju kao da su spremni za mirovinu Otmica, ilustracija (Foto: Profimedia) Od bizarnih do uznemirujućih: Deset nevjerojatnih priča ljudi koji su lažirali vlastite otmice

U petak je policija te zemlje obznanila 21 slučaj otmice djece, od kojih je samo jedno dijete pronađeno živo.

'Većina djece otete diljem zemlje od kojih troje u Abidjanu, pronađena su osakaćena, bez spolovila ili obezglavljena', rekao je u petak glavni policijski ravnatelj Brindou M'Bia.

Vlasti Obale Bjelokosti, suočene s tim teškim kršenjima prava djece, odlučile su pojačati mjere osiguranja djece.

Dječaka otac četiri godine skrivao iza lažnog zida u kući

'Osigurat ćemo prostore igre i omogućiti roditeljima organizirani nadzor', rekla je Ouloto.

Obala Bjelokosti nakon deset godina duge političko-vojne krize treba u listopadu organizirati odlučujuće predsjedničke izbore koji bi trebali donijeti mir u tu zemlju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook