Obavijesti Video Pretražite Navigacija

O Mladiću ni slova u izvješću o suradnji RS s Haškim sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najnovijem tromjesečnom izvješću o suradnji institucija Republike Srpske s Haaškim tribunalom po prvi puta se ne spominje ime generala Ratka Mladića, čije izručenje Međunarodni sud za ratne zločine potražuje već desetak godina.

"Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) RS-a je bilo i jest nadležno pratiti i izvršavati aktivnosti koje su vezane za uhićenje optuženih za ratne zločine. Oni (MUP) u svojem izvješću nisu naveli aktivnosti koje se odnose na privođenje optuženika Mladića i zato njegova imena nema u ovom izvješću", rekao je savjetnik Tajništva RS-a za suradnju s Haaškim tribunalom Cvjetko Savić u izjavi koju prenosi banjalučki internet portal "Banjalukalive".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BiH: Američke organizacije prekinule suradnju s Dodikom Slika nije dostupna RS traži pomilovanje Biljane Plavšić

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo, kako navodi "Banjalukalive", odbio je komentirati najnovije tromjesečno izvješće Tajništva o suradnji srpskog entiteta s Haagom, koje se odnosi na razdoblje od 1. srpnja do 30. rujna 2007. godine, a u kojem se ne nalazi ime Ratka Mladića.

Nema informacija koje ukazuju na to da se optuženi za ratne zločine Ratko Mladić u posljednjih nekoliko godina pojavljivao na području Republike Srpske, izjavio je načelnik kriminalističke policije MUP-a RS Gojko Vasić za sarajevski "Dnevni avaz". On je dodao da se sve akcije u vezi s Mladićem "intenzivno vode u Srbiji".

MUP RS izvješće o tromjesečnoj suradnji tog entiteta s Haškim tribunalom u srijedu je predstavio zastupnicima u entitetskom parlamentu. Prema ovom dokumentu, MUP RS do sada je saslušao 25 osoba koje se dovode u vezu s haškim optuženikom Radovanom Karadžićem te osam osoba za koje se sumnja da su povezane sa Stojanom Župljaninom, ratnim načelnikom policije u Banjoj Luci, optuženim za protjerivanje nesrpskog stanovništva s toga područja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene