Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novo nasilje na Tibetu, 8 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Tibetu je ponovo izbilo nasilje a prema tvrdnjama udruge Free Tibet Campaign (Kampanja za slobodni Tibet), sa sjedištem u Londonu, poginulo je osam ljudi, izvješćuje Associated Press.

Prema istom izvoru, policija je otvorila vatru na stotine budističkih svećenika i ostalih prosvjednika koji su se kretali prema uredima lokalne vlade zahtjevajući puštanje na slobodu dvojice svećenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Vrbovcu Udomili osobe s mentalnim poteškoćama pa ih pretvorili u robove: Tukli ih, zaključavali po noći, tjerali da rade Ilustracija Trpio nasilje Sanela nasmrt izbola supruga: Susjedi otkrili strahote koje su se događale godinama

Službena kineska novinska agencija Xinhua javila je o "neredima" u Tibetanskoj autonomnoj oblasti Garza u planinskoj provinciji Sichuan , uzduž tibetanske granice, pri čemu je teško ozlijeđen vladinin dužnosnik.

Radi se o samostanu Tonkhor u Garzi u kojem je kineska vlast pokušala nametnuti novu "kampanju domoljubnog obrazovanja", tj. program ideološke indoktrinacije, priopćili su tibetanski aktivisti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene