Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavljen i zaboravljen

STRAŠNO Bolesnog dječaka u bolnici nitko ne posjećuje već 13 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četverogodišnji dječak M. K., koji je teško bolestan od rođenja, već 13 mjeseci leži u novosadskoj Dječjoj bolnici, a njegovi roditelji nisu se pojavili od kada je dovezen na liječenje, niti ga itko posjećuje.

Direktor bolnice u Novom Sadu dr. Slobodan Grebeldinger kazao je da se zna dogoditi da roditelji ostave djecu i ne vrate se.

'Zbog takvih slučajeva zovemo socijalne radnike, ali naš posao je samo liječenje djece, a oni se brinu o ostalom. Postoje roditelji koji imaju više djece, pa ne dolaze često u posjete', kazao je dr. Grebeldinger.

Neke žene čija su djeca bila u bolnici ispričale su kako su se brinule za dječaka.
'Kupila sam mu odjeću i hranu, no nakon nekog vremena zabranjeno mi je da mu bilo što donosim jer nismo u srodstvu', ispričala je jedna majka.

Novosađanka, koja radi u Francuskoj, a koja je također željela ostati anonimna kazala je da je čak htjela usvojiti ostavljenog mališana.

'Vrlo često smo ga obilazili dok sam bila u Srbiji. Ja sam čak predložila da mu postanem skrbnica, ali mi je socijalna radnica u bolnici rekla da nemam dovoljno dobre uvjete. A zavoljele smo ga i ja i moja kćerka. Kada je imao teške operacije, brinula sam se za njega', ispričala je žena za Blic koji nije dobio odgovore od socijalnih službi što će biti s dječakom.
 

Pročitajte i ovo Iva Balog Nestala sa zabave "Cijeli je svijet obišla brodom i na kraju skončala na ovoj smrdljivoj plaži": Otkriven uzrok smrti Ive Balog, čije je tijelo pronađeno u Dunavu Iva Balog otišla je na kupanje Iva (27) nestala je sa zabave, tijelo je pronađeno 60 km dalje: "Tamo je bilo stotinu ljudi, kako nitko nije ništa čuo ni vidio"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene