Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cure grozni detalji

Novi razorni dokumenti o Epsteinu, na suđenju 500 puta ponovio jednu riječ: Žrtva otkrila da je podvođena jednom premijeru i još jednom princu

Jeffrey Epstein i Ghislaine Maxwell
Jeffrey Epstein i Ghislaine Maxwell Foto: AFP PHOTO / US DISTRICT COURT FOR THE SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
Objavljena je peta i posljednja skupina sudskih dokumenata koji se odnose na Jeffreyja Epsteina.

Među 1400 stranica zapisa nalaze se iskazi Jeffreya Epsteina i njegove bivše djevojke Ghislaine Maxwell. Ovo posljednje otkriće pokazuje da je Epstein stotine puta odbio odgovoriti na pitanja odvjetnika, uključujući pitanja o navodnoj ucjeni poznatih ljudi. Dokumenti su objavljeni u sklopu tužbe koju je pokrenula žrtva trgovine ljudima Virginia Giuffre.

Maxwell je od tada osuđena na 20 godina zatvora jer je pomagala Epsteinu u zlostavljanju mladih djevojaka, a ona se žalila na presudu.

Sudski spisi sadrže prijepise Epsteinove izjave pod zakletvom iz 2016. u kojoj se više puta pozivao na svoje ustavno pravo iz Petog amandmana. Više od 500 puta samo je rekao riječ "peti" (amandman). Tijekom ispitivanja, odvjetnik Giuffre pitao je Epsteina je li rečeno da podnese detaljno izvješće o svojim navodnim seksualnim susretima s moćnim muškarcima poput princa Andrewa.

Odvjetnik je pitao je li to namjeravano poslužiti kao "ucjenjivački materijal". Epstein je odbio odgovoriti na bilo koje pitanje. Odbio je čak reći poznaje li Maxwell.

Pročitajte i ovo Ulice Ekvadora Zemlja pada u kaos Bombaški napadi, opsadno stanje na državnoj televiziji, otmice policajaca: Može li predsjednik vratiti kontrolu nad nasilnicima?

Vojvoda od Yorka ranije je za BBC rekao da se ne sjeća da je ikada upoznao Giuffre, koja je tvrdila da joj je rečeno da se seksa s njim u nekoliko navrata.

Godine 2022. platio joj je iznos za nagodbu njezine tužbe protiv njega zbog seksualnog napada, no učinio je to bez priznanja nedjela ili odgovornosti, piše BBC.

U svojoj izjavi iz 2016. objavljenoj u utorak, Giuffre je rekla da je za jedan seksualni susret s princem plaćeno između 10.000 (9151 eura) i 15.000 dolara (13.727 eura).

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se i tvrtka Europskoj zemlji prijeti totalni kaos: Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, pogođeni milijuni ljudi

Pročitajte i ovo Izvanredno stanje zbog vala nasilja u Ekvadoru Na granici s Ekvadorom Još jedna zemlja proglasila izvanredno stanje: Razbuktava se val nasilja, stiže vojska kao potpora

Svjedočila je da joj je jedna medijska organizacija platila 160.000 dolara (146.421 eura) za dva članka i fotografiju na kojoj je s princem Andrewom.

Giuffre je također zanijekala da je ikad bila podvođena za seks s predsjednicima, ali je ustvrdila da je bila prisiljena seksati se s poznatim premijerom. Odbila je imenovati tu osobu.

Također je rekla da postoji još jedna osoba koja joj je predstavljena kao princ - osim princa Andrewa - kojem je bila "prodana" na jugu Francuske. Rekla je da je koristila Xanax, lijek protiv anksioznosti, kao i ecstasy, kanabis i alkohol.

Drugi muškarci s kojima je rekla da je bila prisiljena na seks bili su profesor prava na Harvardu Alan Dershowitz, šef Victoria's Secreta Les Wexner, zatim ulagač u fondove Glenn Dubin i bivši američki mirovni izaslanik George Mitchell. Svi su oni zanijekali njezine tvrdnje.

Godine 2022. Giuffre je odustala od tužbe protiv Dershowitza i u izjavi priznala da je "možda pogriješila u njegovu identificiranju".

Giuffre je također rekla da je podvođena američkom informatičkom znanstveniku Marvinu Minskyju i francuskom manekenskom agentu Jean-Lucu Brunelu. Minsky je umro 2016. godine, a Brunel se ubio u pariškom zatvoru 2022. dok je čekao optužbe za silovanje i trgovinu ljudima u svrhu seksa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene