Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica uhićen

Novi napad u SAD-u: Upao u bivši ured i počeo pucati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Orlandu uhitila je Jasona Rodrigueza, 40-godišnjaka koji je počinio novi pokolj u SAD-u, drugi u dva dana.

Rodriguez je naoružan upao u ured tvrtke u Orlandu u kojoj je radio prije dvije godine i počeo pucati ubivši najmanje jednu i ranivši pet osoba, piše Washington Post. Šef tamošnje policije, Val Demings, izjavio je da je policija ubojicu pronašla u kući negove majke. Vidjeli su ga na prozoru i naredili mu da izađe van.

Pročitajte i ovo Češka specijalna policija Prate online aktivnosti Pojavili se imitatori inspirirani Kozakovim stravičnim činom: Češka policija munjevito reagirala Policija u Pragu nakon pokolja Tragedija u Češkoj VIDEO U pokolju u Pragu ubijeno najmanje 14 osoba, izlaze novi šokantni detalji o napadaču: Prije masakra je ubio još nekoliko ljudi, među njima i bebu?

>> Pokolj u vojnoj bazi: Umrla i 13. žrtva podivljalog psihijatra

Glasnogovrnica policije, Barbara Jones, objavila je da je barem petero ljudi prevezeno u bolnicu, a još jedna osoba pati od bolova u prsima, no nije hospitalizirana. Svjedoci su potvrdili da se pucalo u konzultatskoj tvrtki Reynolds, Smith & Hill. Mike Bernoff, glasnogovronik tvrke, rekao je da je Rodriguez njihov bivši zaposlenik, kojeg su otpustili 2007. godine. Prema najnovojim informacijama, jedna je osoba u njegovom krvavom pohodu po osmom katu zgrade smrtno stradala. Svi stradali zaposlenici su tvrtke Reynolds, Smith & Hill. 

Nakon pucnjave se predao bez incidenta

'Uhićen je bez dodatnih incidenata', rekla je medijima Demings, a njegovih pet žrtava su u dobi od 23 do 49 godina i svi se nalaze van životne opasnosti, izvijestila je bolnica u Orlandu. Demings je dodala kako su policiji smjernice inženjera Guya Lungebela, kojeg je Rodriguez upucao u leđa, pomogle policiji u privođenju napadača. 'Lungebel je sada stabilno, jedino osjeća jaku bol u leđima gdje je i ranjen', dodala je.

'Ostavili su me da istrunem'

Dok ga je policija izvodila iz zgrade u kojoj je uhićen, novinari su ga, dovikujući, pitali zašto je to učinio, na što je Rodriguez odgovorio da su ga 'ostavili da istrune'.

Kolona vozila hitne pomoći čekala je pred zgradom u kojoj su uredi tvrtke Reynolds Smith & Hill, a policijski snajperisti zauzeli su položaje na okolnim zgradama. Policija je objavila da motivi pucnjave nisu poznati. Napad u Orlandu dogodio se dan nakon tragičnog pokolja u vojnoj bazi Fort Hoodu u Texasu, gdje je vojni psihijatar bojnik Nidal Malik Hasan u ubilačkom pohodu s dva pištolja usmrtio 12 vojnika i jednog civila te ranio 30 vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene