Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije osobe uhićene

Novi incident u zraku: Vojni lovci presreli putnički avion iz Pakistana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski putnički avion na redovitoj liniji Lahore-Manchester zbog 'incidenta' tijekom leta preusmjeren je na londonski aerodrom Stansted do kojeg su ga prepratila dva vojna lovca tipa Typhoon.

Avion Pakistan International Airlinesa s 297 putnika na liniji Lahore-Manchester zbog 'incidenta' tijekom leta, samo deset minuta prije predviđenog slijetanja preusmjeren je prema londonskom aerodromu Stanstedu.

Pročitajte i ovo Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera Slika nije dostupna Herojski pothvat VIDEO Pilot se onesvijestio, prisilno slijetanje izveo putnik

>> VIDEO Avion prisilno sletio: Zapalio mu se motor, sukljao crni dim!

Reuters javlja da su dva vojna aviona tipa Typhoon poletjela iz jedne zračne baze kako bi putnički Boeing 777 dopratili do Stansteda. Letjelica je sletjela bez problema na izolirani dio piste. Aerodrom zasad funkcionira normalno.

Guardian javlja kako je pilot zatražio preusmjeravanje zbog jednog putnika koji se navodno nedolično ponašao, no nije jasno što je točno radio. Reuters je javio da su dvije osobe uhićene zbog 'ugrožavanja sigurnosti leta'.

Premda se Stansted najčešće 'koristi' za preusmjeravanje letjelica kada se sumnja na terorizam, policijski izvori kažu kako 'incident' u pakistanskom avionu zasad ne dovode u vezu s terorom.

Ovo je, inače, drugi incident u britanskom zračnom prostoru koji je danas izazvao medijsku pažnju. Nešto ranije, zbog 'tehničkih problema', odnosno zapaljenog motora, prisilno je sletio putnički avion British Airwaysa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene