Pakistanski putnički avion na redovitoj liniji Lahore-Manchester zbog 'incidenta' tijekom leta preusmjeren je na londonski aerodrom Stansted do kojeg su ga prepratila dva vojna lovca tipa Typhoon.


Avion Pakistan International Airlinesa s 297 putnika na liniji Lahore-Manchester zbog 'incidenta' tijekom leta, samo deset minuta prije predviđenog slijetanja preusmjeren je prema londonskom aerodromu Stanstedu.

>> VIDEO Avion prisilno sletio: Zapalio mu se motor, sukljao crni dim!

Vezani članci Pad aviona, ilustracija U padu manjeg aviona poginulo četvero ljudi: "Nagnuo se lijevo pa desno, onda je nosom zaronio okomito u zemlju" Slika nije dostupna VIDEO Pilot se onesvijestio, prisilno slijetanje izveo putnik

Reuters javlja da su dva vojna aviona tipa Typhoon poletjela iz jedne zračne baze kako bi putnički Boeing 777 dopratili do Stansteda. Letjelica je sletjela bez problema na izolirani dio piste. Aerodrom zasad funkcionira normalno.

Guardian javlja kako je pilot zatražio preusmjeravanje zbog jednog putnika koji se navodno nedolično ponašao, no nije jasno što je točno radio. Reuters je javio da su dvije osobe uhićene zbog 'ugrožavanja sigurnosti leta'.

Premda se Stansted najčešće 'koristi' za preusmjeravanje letjelica kada se sumnja na terorizam, policijski izvori kažu kako 'incident' u pakistanskom avionu zasad ne dovode u vezu s terorom.

Ovo je, inače, drugi incident u britanskom zračnom prostoru koji je danas izazvao medijsku pažnju. Nešto ranije, zbog 'tehničkih problema', odnosno zapaljenog motora, prisilno je sletio putnički avion British Airwaysa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook