Na najvećem londonskom aerodromu Heathrowu jutros su nakratko zatvorili piste zbog prisilnog slijetanja aviona British Airwaysa iza kojega se vidio trag crnog dima.


Sve piste na londonskom aerodromu Heathrowu jutros su nakratko bile zatvorene zbog prisilnog slijetanja aviona British Airwaysa.

Vezani članci Voće durijan (Foto: Alexandra Schuler/DPA/PIXSELL) Avion s 245 putnika hitno sletio zbog užasnog smrada tropskog voća Slika nije dostupna TRAGEDIJA PRI SLIJETANJU Pao iz aviona na krov trgovine i poginuo!

Kako javlja BBC, svi su putnici iz spomenute letjelice sigurno evakuirani. Riječ je o Airbusu 319 iza kojega se pri slijetanju mogao vidjeti trag crnog dima.

>> VIDEO Prizemljio avion bez opreme za slijetanje

Avion je u 10 sati po hrvatskom vremenu sa 75 putnika odletio na redovitoj liniji za Oslo, no morao se vratiti zbog 'tehničkih poteškoća'.

Više je svjedoka za BBC kazalo kako su na desnom motoru aviona vidjeli otvoreni plamen. Jedan je muškarac, koji je avion primijetio s tla, kazao da je osjetio smrad kerozina. Na snimkama prisilno prizemljene letjelice vidljiva su oštećenja na oplati desnog krila.

Čim je avion sletio, do njega su dojurili vatrogasci te ugasili plamen. U međuvremenu je otvorena i južna i sjeverna pista - južna ubrzo nakon incidenta, a sjeverna oko dva sata kasnije.

CNN javlja da se avion navodno sudario s jatom ptica, a policija u Londonu tvrdi kako incident ne dovode u vezu s mogućim terorizmom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook