Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podignuta optužnica

Stravičan zločin kakav se ne pamti: Lenu (10) je silovao 25-godišnjak, ali ju je ubio dječak (11)

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac je upao u dječji dom zbog pljačke, no sreo je 10-godišnjakinju te ju silovao. Međutim, nema dokaza da ju je ubio. To je, kaže policija, učinio dječak iz doma.

Pet mjeseci nakon ubojstva desetogodišnje Lene u dječjem domu u Wunsiedelu u Bavarskoj, državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 25-godišnjeg muškarca za silovanje. No, kako navode njemački mediji, 25-godišnjak nije odgovoran za smrt djevojčice.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, za smrt djevojčice je odgovoran dječak (11) što su u utorak potvrdili državno odvjetništvo i policija.

Nakon intenzivne istrage postoji velika sumnja da je 25-godišnjak silovao desetogodišnjakinju. Tijekom pokušaja krađe u noći na 4. travnja 2023. ušao je kroz otvoreni prozor kupaonice u Dom za djecu i mladež, gdje je slučajno susreo jedanaestogodišnjeg dječaka, a kasnije i djevojčicu koji su živjeli u ovoj ustanovi.

Pročitajte i ovo Brod u grčkoj luci Uhićen kapetan i posada VIDEO Tragedija na moru: Muškarac (36) poginuo u trajektnoj luci! Pokušao se ukrcati, dva člana posade izgurala su ga s broda

Tada je 25-godišnjak silovao Lenu, a potom je napustio dom, piše Fenix magazin

“Ne može se dokazati da je optuženi umiješan u ubojstvo djevojčice”, rekli su policija i državni odvjetnik.

Istragom je potvrđena sumnja da je 11-godišnjak ubio djevojčicu nakon što je 25-godišnjak izašao iz Doma. Navodno je došlo do svađe između djece.

Budući da dječak nije kazneno odgovoran, protiv njega se ne može voditi kazneni postupak. 25-godišnjak je priveden krajem travnja zbog tragova pronađenih na mjestu zločina, a većinu djela za koje ga se tereti je priznao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene