Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvrijedio nogometaša

Političar izjavom uzbudio Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik njemačke protuuseljeničke stranke Alternative za Njemačku (AfD) Alexandar Gauland izjavio je u nedjelju da je reprezentativac Jerome Boateng dobar nogometaš, ali da ga Nijemci ne žele za svoga susjeda.

"Ljudi Boatenga smatraju dobrim za nogometaša, ali ga ne žele za susjeda", rekaoje Gaulad u intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock/Guliver) "autističan" kao uvreda Oni se časte, a osobe s PSA-om plaćaju: "Ponašaju li se naši političari autistično ili su samo prgavi, nekomunikativni i nepristojni?" Slika nije dostupna SRAMOTAN ISTUP Glavaš opet divlja na Facebooku, sada mu je meta Pupovac: ''Ako Pupijeva produžena ruka proradi...", "Mislimo isto"

Jeromeu Boatengu, nogometašu Bayerna i njemačke reprezentacije, otac je Ganac, a majka Njemica.

On je trenutno na priprema reprezentacije za Euro 2016. i nije reagirao na Gaulandovu izjavu.

Predsjednik njemačkog nogometnog saveza Reinhard Grindel rekao je da se radi o zloupotrebi reprezentacije za političke parole. "Boateng je odličan igrač i divan čovjek", rekao je Grindel.

Njemački ministar pravosuđa Heiko Maas rekao je da je izjava "neprihvatljiva", a ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere kako bi svaki Nijemac trebao biti sretan da ima Boatenga za suigrača, sugrađanina ili susjeda.

Boateng, koji je rođen u Berlinu, jedan je od nekolicine njemačkih reprezentativaca koji nisu isključivo njemačkog podrijetla.

Predsjednica AfD-a Frauke Petry ispričala se Boatengu, ali je dodala kako joj je Gauland rekao da nije dao takvu izjavu. Novinari FAZ-a, međutim, tvrde da imaju snimku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene