Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački autor i stručnjak

TEŠKE OPTUŽBE 'Merkel je obmanula Nijemce oko izbjeglica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel izmanipulirala je njemačku javnost izvrćući raspravu o izbjeglicama i ne postupa u interesu birača, smatra Thilo Sarrazin, njemački ekonomist, autor i bivši političar čija nova knjiga izlazi idući tjedan.

Potičući Nijemce da preuzmu svoj dio odgovornosti u zbrinjavanju izbjeglica, Angela Merkel ih je obmanula kad je riječ o sposobnosti zemlje da integrira toliki broj ljudi, optužuje on u knjizi čije je izvatke u srijedu objavio Bild.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porozne granice 'Teroristi koriste migrantsku krizu kako bi činili zvjerstva diljem kontinenta' Slika nije dostupna Vrata više nisu otvorena 'MERKEL OKRENULA STAV' Njemačka potpuno promijenila politiku prema izbjeglicama

Sarrazinov bestseller "Njemačka ukida samu sebe" izazvao je 2010. velike kritike. U njoj tvrdi da njemačke žene ne rađaju dovoljno djece i da više stope nataliteta među muslimanima potkopavaju njemačku intelektualnu i gospodarsku snagu.

Njegove argumente gotovo jednoglasno je kritizirao njemački politički establišment, što ga je stajalo posla u upravnom odboru njemačke središnje banke i gotovo je bio izbačen iz Socijaldemokratske stranke (SPD).

U novoj knjizi "Puste želje: Europa, valuta, obrazovanje, imigracija - zašto politika često ne uspijeva", koja izlazi 25. travnja, tvrdi da Njemačka ne može integrirati 1,1 milijuna migranata koliko ih je primila 2015.

Sarrazin smatra da će se s obzirom na njemačka pravila za spajanje obitelji i visoku stopu nataliteta među imigrantima njihov broj za dvadeset godina povećati pet puta.

Upozorava da je Merkelina politika otvorenih vrata "posve odvojena od konkretnih interesa njemačkih građana", a da njezina zamjenika socijaldemokrata Sigmara Gabriela zanima samo kako se dopasti idealističnim i lijevo nastrojenim medijima.

Unatoč velikim kritikama, Sarazinove knjige nalaze na dobar prijem među Nijemcima. Do pojave populističke stranke Alternativa za Njemačku, koja sada ima predstavnike u polovici od 16 parlamenta njemačkih saveznih država, Sarrazina se smatralo glasom desnog konzervativizma u zemlji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene