Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri automatske puške, dvije AK-47 proizvedene u Kini i dvije Zastavine M70s koje su se proizvodile u nekadašnjoj Jugoslaviji, teroristi su naručili preko interneta.


Njemačke vlasti su navodno uhitile trgovca oružjem koji je teroristima Islamske države koji su izveli napade u Parizu prodao automatske puške.

Prema dokumentima koje su istražitelji dostavili državnom tužiteljstvu, napadači iz Pariza su četiri kalašnjikova naručili preko interneta od 34-godišnjeg švercera oružjem u Njemačkoj i to početkom studenog, izvijestio je Bild a prenosi RT.

Četiri automatske puške, dvije AK-47 proizvedene u Kini i dvije Zastavine M70s koje su se proizvodile u nekadašnjoj Jugoslaviji, osumnjičeni Sascha W. iz Baden-Wurttemberha prodao je preko interneta 7. studenoga kupcu iz Pariza, navodno 'arapskog podrijetla'.

Prema podacima prikupljenim iz njegovog telefona i četiri maila, bio je u kontaktu sa 'Arapom iz Pariza', piše Bild.

Inače, Sascha je uhićen kada su vlasti pokrenule istragu o online platformama za ilegalnu prodaju oružja. Policija navodi da je osumnjičeni sudjelovao u najmanje osam slučajeva prodaje oružja, i to od 14. kolovoza do 18. studenog ove godine.

Vezani članci Transparent posvećen ubijenom Tomislavu Salopeku (Foto: Ivica Galovic/Pixsell) Tužna obljetnica: Prošle su četiri godine otkako je Islamska država okrutno ubila Tomislava Salopeka u Egiptu Donald Trump (Foto: AFP) Islamska država ostaje prijetnja i nakon poraza, ali Trump potencijalnim džihadistima poručuje: "Mrtvi ste ako im se pridružite"

Francuski ministar izjavio: 'Ovo je važna vijest'

"Mogu potvrditi da je muškarac u pritvoru pod sumnjom za prodaju oružja", rekao je glasnogovornik tužitelja države Baden-Wuerttemberg, dodajući da je do uhićenja došlo u utorak.

U Njemačkoj su uhićena još dvojica muškaraca osumnjičena za 'ugrožavanje sigurnosti države'. Više od 300 policajca sudjelovalo je u raciji koja je dovela do privođenja 28-godišnjeg muškarca bez putovnice i 46-godišnjeg Tunižanina.

Racija je izvršena u islamskom kulturnom centru u Berlinu, a uhićeni su navodno planirali napad u gradu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook