Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet otežan

Njemačka: Štrajk u zračnim lukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet u nekoliko zračnih luka u Njemačkoj u petak se, drugi dan zaredom odvija otežano zbog štrajka sigurnosnog osoblja.

U Hamburgu je "za petak predviđeno 179 odlazaka i dolazaka u zračnu luku, no dvije trećine odlazaka već je otkazano", rekao je za France presse glasnogovornik zračne luke Hamburg, podsjetivši da je u četvrtak otkazano 117 letova.

Pročitajte i ovo Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) pogođeno 180.000 putnika Počeo dvodnevni štrajk u Lufthansi: Odgodit će 1300 letova

>> Düsseldorf: 17.000 ljudi zapelo na aerodromu zbog štrajka djelatnika

U zračnoj luci Koeln-Bonn više od polovine od 200 letova predviđenih za petak otkazano je, stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama aerodroma. "Tijekom dana možemo očekivati još otkazanih letova.", stoji na stranici.

Sigurnosno osoblje, zaduženo za kontrolu putnika i ručne prtljage prije ukrcaja u zrakoplov, u četvrtak je u štrajku na poziv sindikata Ver.di, organiziranog u sklopu pregovora o visini plaća s poslodavcima. Dosadašnji pregovori nisu urodili nikakvim rješenjem, prenose agencije.

Iz treće po veličini i prometu njemačke zračne luke Duesseldorf u četvrtak je otkazana gotovo polovina od ukupno 550 predviđenih letova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene