Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štrajk zaposlenika sigurnosti u njemačkim zračnim lukama prekinuo je ili poremetio putovanja nekoliko tisuća putnika na dva vrlo prometna aerodroma, izvijestili su u četvrtak zaposlenici zračnih luka i članovi sindikata Verdi.


Oko 400 zaposlenika nezadovoljnih plaćama odazvalo se štrajku u zračnoj luci Düsseldorf, što je rezultiralo otkazivanjem, odnosno odgodom letova do petka, objavili su iz zračne luke. U zračnoj luci Hamburg otkazana su 103 leta, zbog čega je ondje privremeno ostalo zarobljeno 17.000 putnika.

>> Kineski novinari štrajkaju zbog cenzure

Vezani članci Vozači najavljuju štajk (Foto: Dnevnik.hr) Očajni su i poručuju: "Budite sigurni - ako se ne napravi pomak, paralizirat ćemo Hrvatsku. Voda nam je došla do grla" Slika nije dostupna Štrajk na Lufthansinim šalterima, otkazano gotovo 700 letova

Sindikat Verdi je na štrajk do ponoći pozvao i zaposlene u privatnom sektoru. Glasnogovornik je izjavio kako sindikat pokušava primorati poslodavce na prihvatljivu odluku koja će se postići pregovorima. Upozorio je da bi, ukoliko se to ne ostvari, mogli uslijediti daljnji štrajkovi.

Više od 70 posto zaposlenih njemačkih 'sigurnjaka' u najnižnoj je platnoj skupini sa zaradom od 8,23 eura bruto po satu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook