Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost 40 milijuna eura

Specijalac se upucao pri rekordnoj zapljeni kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija jučer je uhvatila bogat plijen. Zaplijenila je 1.3 tone čistog kokaina koji vrijedi 40 milijuna eura. Droga je otkrivena u Hamburgu, na brodu koji je došao iz Paragvaja.

Droga je bila skrivena ispod drvenih briketa, kažu u policiji, a prenosi Reuters. 'Na temelju onoga što za sada znamo, ovo je najveća količina kokaina ikad zaplijenjena u Hamburgu, ali i Njemačkoj,' izjavio je šef policijske jedinice za organizirani kriminal, Thomas Metzel. Policija je rekla da su pretresli 19 lokacija u Hamburgu i ostatku Njemačke i uhitili sedmero muškaraca u dobi između 29 i 35 godina.

Metzel je za uhićene rekao da su 'uglavnom Nijemci, a neki su iz Turske. Jedan je iz Paragvaja, a živi u Hamburgu, i još jedan počinitelj je iz Turske i također živi u Hamburgu.' Tijekom akcije jedan se policajac slučajno upucao u stopalo. Otkriće droge i uhićenja u Njemačkoj temelje se na istrazi koja traje od studenog 2009. kada su zaplijenjene tri kilograma kokaina uz par uhićenja počinitelja.

U policiji kažu da su otkrili dilere droge kojima je sjedište u Paragvaju, a koj su krijumčarili drogu brodovima koji su prevozili drvene brikete u Hamburg. U kutijama je bila sakrivena velika količina kokaina namijenjena za njemačko i nizozemsko tržište.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene