Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka policija jučer je uhvatila bogat plijen. Zaplijenila je 1.3 tone čistog kokaina koji vrijedi 40 milijuna eura. Droga je otkrivena u Hamburgu, na brodu koji je došao iz Paragvaja.


Droga je bila skrivena ispod drvenih briketa, kažu u policiji, a prenosi Reuters. 'Na temelju onoga što za sada znamo, ovo je najveća količina kokaina ikad zaplijenjena u Hamburgu, ali i Njemačkoj,' izjavio je šef policijske jedinice za organizirani kriminal, Thomas Metzel. Policija je rekla da su pretresli 19 lokacija u Hamburgu i ostatku Njemačke i uhitili sedmero muškaraca u dobi između 29 i 35 godina.

Metzel je za uhićene rekao da su 'uglavnom Nijemci, a neki su iz Turske. Jedan je iz Paragvaja, a živi u Hamburgu, i još jedan počinitelj je iz Turske i također živi u Hamburgu.' Tijekom akcije jedan se policajac slučajno upucao u stopalo. Otkriće droge i uhićenja u Njemačkoj temelje se na istrazi koja traje od studenog 2009. kada su zaplijenjene tri kilograma kokaina uz par uhićenja počinitelja.

U policiji kažu da su otkrili dilere droge kojima je sjedište u Paragvaju, a koj su krijumčarili drogu brodovima koji su prevozili drvene brikete u Hamburg. U kutijama je bila sakrivena velika količina kokaina namijenjena za njemačko i nizozemsko tržište.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju