Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka policija istražuje raspadanje eura iz bankomata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija istražuje razloge iznenadnog "raspadanja" na sitne komadiće više od 1.000 novčanica u iznosu od pet do 100 eura, nakon njihova preuzimanja iz bankomata. Sumnja se na namjernu ili nenamjernu uporabu kiseline.

"Nikad do sada nismo vidjeli nešto slično", rekao je glasnogovornik Bundesbanke Wolf-Ruedinger Bengs. 

Pročitajte i ovo Porazbijani bankomati u Oroslavju Neobično ponašanje FOTO Porazbijali sve bankomate u gradu, nijedna banka nije pošteđena: "Je li to prizivanje vraga ili ima iza toga nešto dublje?" Slika nije dostupna Britanac zaboravio aktovku na krovu Njemačka: Putnike na autocesti na Badnju večer razveselila ''kiša eura''

Prvi je slučaj prijavljen još u lipnju u Berlinu. Dosadašnji testovi pokazali su da su novčanice natopljene jakom kiselinom, a iz Bundesbanke isključili su probleme u procesu tiskanja novčanica.

"U ovome je trenutku nejasno je li riječ o nenamjerno počinjenoj šteti ili o nečijoj svjesnoj manipulaciji", rekao je Bengs.

Njemački list Bild-Zeitung izvijestio je da su se novčanice do sada pojavile u 17 njemačkih gradova. List prenosi mišljenja stručnjaka za kemijske spojeve koji smatraju da su novčanice vjerojatno posute nekom vrstom soli koja se u doticaju sa znojem s dlanova pretvara u kiselinu. Iz banke nisu izvijestili stvara li kiselina oštećenja na koži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene