Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali savjetima

Njemačka će pomoći Grčkoj u oporavku gospodarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je priopćila da će Grčkoj savjetovati da smanji birokraciju i poduzme korake da privuče privatne ulagače kako bi svoje gospodarstvo ponovo osovila na noge i uspješnije se borila protiv dužničke krize.

Berlin je Ateni ponudio stručnjake za javne službe i bankarske stručnjake koji bi davali smjernice za ulaganja, financiranje projekata, regulativu i europske potpore. Njemački ministar goodarstva Philipp Roesler potpisao je bilateralni sporazum s Grčkom nakon dvomjesečnog pregovaranja.

Roesler je u Ateni predvodio 70-člano njemačko izaslanstvo u kojem su bili predstavnici industrije. Posebno su iskazali interes na poslovima vezanim uz obnovljive izvore energije i preradu otpada. Roesler i grčki ministar za razvoj Mihalis Chrysohoidis su pozdravili sporazum kao jedan od ključnih koraka prema oporavku dugom opterećene zemlje koja ulazi u petu godinu recesije. (Hina)

Pročitajte i ovo Euro, ilustracija Imamo najsnažniji rast potrošačkih cijena na godišnjoj razini Hrvatska ponovno na vrhu eurozone po inflaciji: U ostatku eurozone oslabila Slika nije dostupna Opet na vlasti Merkel pobijedila, evo kako se to odrazilo na EURO

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene