Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijansko pravosuđe ima velikih problema oko popunjenja mjesta sudaca ili državnih odvjetnika na Siciliji, objavio je tisak te zemlje.


Za 55 upražnjenih mjesta sudaca, isražnih sudaca ili državnih odvjetnika na Siciliji, javile se tek četiri kandidata, tri u Palermu a jedan u Cataniji, pišu novine.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 USKOK objavio detalje: Pokreće istragu protiv uhićenih sudaca i poduzetnika iz Osijeka te braće Mamić

Teški i nadasve neizvjesni uvjeti života za 'lovce na mafiju', koji moraju živjeti pod stalnom policijskom paskom i pratnjom, kao i loša tehnička i kadrovska opremljenost, glavni su razlozi zbog kojih nitko ne želi premještaj na Siciliju, kaže predsjednik talijanske Udruge sudaca (ANM) Luca Palamara.

Zbog kadrovskih problema stanje se toliko pogoršalo, da je nekoliko državnih odvjetništava u regijama u kojima je mafija najjača, na pragu da bude zatvoreno, upozorava Palamara.