Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnici općine u čudu

Nitko ne zna tko ga je postavio: Usred Skoplja osvanuo Titov kip!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana u Skoplju, u Makedoniji, postavljen je spomenik Josipu Brozu Titu. No, nitko ne zna tko ga je postavio.

Inspektori koji su izašli na teren istaknuli su da građevinska dozvola za postavljanje spomenika ispred Gimnazije Josip Broz Tito u centru grada nije izdana, piše Klix.ba.
'Nemamo informaciju o tome tko je podignuo spomenik. Inspektori na terenu su utvrdili da je spomenik postavljen na mjestu koje nije predviđeno za tu namjenu', kazali su čenici općine. Ipak, kako kažu, za sada kip neće uklanjati.

Pariz: Hrvatski veleposlanik Ivo Goldstein drži sliku Tita u uredu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni vrh na nogama zbog Kosova Srbija hitno pozvala diplomate iz Skoplja u Beograd: "Protiv Srbije je izvršeno obavještajno djelovanje" Slika nije dostupna U duhu nekih davnih vremena... NAJNEOBIČNIJA EUROPSKA PRIJESTOLNICA Sve je novo, veliko, mramorno i brončano

'Naši će inspektori utvrditi u kakvom je stanju spomenik', izjavili su te dodali da bi ga jak vjetar mogao srušiti, budući da nije pravilno pričvršćen za postolje.

'Nitko nas ništa nije pitao. Podnožje je podignuto prije dva tjedna, a kip je na njega postavljen preko noći. Ne nalazi se na zemljištu u našem vlasništvu, tako da to nije naš problem', kazao je ravnatelj škole Dragan Danev.

Postavljeni kip je replika kipa iz Kumrovca, Titovog rodnog mjesta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene