Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stand-by aranžman

Nikšić: 'Bez MMF-a nećemo preživjeti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić izjavio je kako bi bez pomoći Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tom bosanskohercegovačkom entitetu bilo nenoguće funkcionirati u 2013. godini, pa smatra da su stoga nužni hitni pregovori o stand-by aranžmanu.

‘Ovu godinu bismo nekako i mogli preživjeti bez MMF-a ali ne i slijedeću’, iztjavio je Nikšić kako ga u petak citira ‘Dnevni avaz’. Pojasnio je kako FBiH nije u stanju sama izmiriti postojeći javni dug od 350 milijuna konvertibilnih maraka (oko 175 milijuna eura).

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Članice MMF-a traže od Europe odlučnije rješavanje krize

Novi krug pregovora između MMF-a i predstavnika vlasti države BiH te njezinih entiteta trebao bi početi 16. svibnja. MMF je u četvrtak upozorio kako BiH nema vremena za gubljenje te kako mora odmah nastaviti s provedbom reformi ukoliko želi stvoriti uvjete da se 2013. godine osigura rast brutto društvenog proizvoda koji bi barem bio na razini onog iz 2008. godine.

Nikšić tvrdi kako su poruke iz MMF-a ozbiljno shvaćene te kako se u FBiH već počelo s ozbiljnim smanjenjem javne potrošnje i revidiranjem izdvajanja iz proračuna. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene