Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikolaj Petrušev

Jeziva prijetnja Putinova šefa za sigurnost: "Uništit ćemo Zapad nuklearnim oružjem ako pokušaju..."

Nikolaj Petrušev i Vladimir Putin
Nikolaj Petrušev i Vladimir Putin Foto: Afp
Nikolaj Petrušev oštre poruke Zapadu, a prije svega SAD-u, poslao je u intervjuu za ruske državne novine Gazeta samo dan nakon što je Moskva najavila razmještanje nuklearnih projektila u Bjelorusiji.

Vladimir Putin spreman je uništiti Zapad hipersoničnim nuklearnim oružjem ako ga pokušaju zaustaviti i poraziti, upozorio je glavni čovjek za sigurnost Rusije i bliski suradnik predsjednika Nikolaj Petrušev.

Mnogi smatraju kako je upravo glavni tajnik ruskog Vijeća sigurnosti i glavni strateg rata u Ukrajini.

Petrušev je oštre poruke Zapadu, a prije svega SAD-u, poslao u intervjuu za ruske državne novine Gazeta samo dan nakon što je Moskva najavila razmještanje nuklearnih projektila u Bjelorusiji. Petrušev, koji je Putinov prijatelj još iz 70-ih i dana provedenih u KGB-u, ocijenio je da će se EU raspasti i da bi Zapad trebao prihvatiti da će Moskva nakon toga dominirati Europom. Tako je, tvrdi, bilo i s dominacijom Ruskog carstva u 19. stoljeću te SSSR-a u 20., a tako će, poručio je Petrušev, biti i u 21. stoljeću.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin Nakon Putinove najave Nova eskalacija: Bjelorusija prihvaća taktičko nuklearno naoružanje, za sve optužila NATO

"Rusija je strpljiva i nikoga ne zastrašuje svojom vojnom nadmoći. No ima jedinstveno moderno oružje koje je sposobno uništiti bilo kojeg protivnika, uključujući i SAD, u slučaju prijetnje njezinu postojanju", rekao je Petrušev, piše Daily Mail.

Bivši šef FSB-a također je upozorio: "Zemlje NATO-a Ukrajinu su pretvorile u veliki vojni kamp... Žele produžiti ovaj vojni sukob što je dulje moguće, a ne skrivaju svoj glavni cilj - poraz Rusije na bojnom polju i njezino daljnje komadanje."

Sve to Petrušev je u osnovi pripisao težnji SAD-a da zadrži dominantnu ulogu u svijetu, a Washington je optužio da je izvor svih slučajeva eskalacije napetosti i sukoba na globalnoj razini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveća nuklearna sila VIDEO Putinov nuklearni arsenal: Ono što doprema u Bjelorusiju sravnilo bi sa zemljom i nekoliko Hirošima

Ocijenio je da se za raspad EU-a zalažu upravo Amerikanci jer im je glavni gospodarski konkurent.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene