Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od islamizacije

Nijemci od Merkel traže odlučniji stav prema imigraciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Nijemaca misli da vlada kancelarke Angele Merkel obraća malo pažnje na njihovu zabrinutost glede imigracije i tražitelja azila zbog čega su u Dresdenu zaredali tjedni prosvjedi, doznaje se u nedjelju iz ankete koju je za časopis Spiegel proveo TNS.

Prema rezultatima ankete, 65 posto ispitanika smatra da koalicija desnog i lijevog centra ne shvaća dovoljno ozbiljno sadašnje rekordne razine useljenika i tražitelja azila, a više od trećine ih smatra da Njemačka prolazi kroz proces "islamizacije".

Pročitajte i ovo Prosvjed poljoprivrednika - 4 Ne odustaju Prosvjedi poljoprivrednika ne posustaju: "Zeleni plan se mora ukinuti, odvest će farme u bankrot" Okupljeni prosvjednici u Rusiji Opresija se nastavlja VIDEO Stotine uhićenih u prosvjedima zbog smrti Alekseja Navaljnog: Privedeni i novinari

U Dresdenu su postala jako popularna redovita okupljanja i marševi ponedjeljkom pod sloganom PEGIDA koji iznačava "Domoljubne Europljane protiv islamizacije Zapada".

Među 80-ak milijuna stanovnika Njemačke njih oko četiri milijuna su muslimani. Merkel je u petak osudila prosvjede, poručivši preko svog pomoćnika da u "Njemačkoj nema mjesta mržnji prema muslimanima ili bilo kojoj drugoj vjerskoj ili rasnoj skupini". Ona tvrdi da Njemačka, čije stanovništvo stari, treba imigrante kako bi se izbjegao kronični nedostatak kvalificirane radne snage.

Putinu se baš i neće svidjeti što je rekla Merkel

Lokalni dužnosnici međutim tvrde da muku muče s najvećim brojem brojem tražitelja azila u Europi i podsjećaju da je broj imigranata dostigao najveću razinu u protekla dva desetljeća.

Ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere optužuje organizatore PEGIDA-e da izvrću činjenice te da ne postoji rizik od islamizacije njemačkog društva. Dresden, kao i veći dio istočne Njemačke, ima vrlo mali broj imigranata u odnosu na zapadnonjemačke gradove.

Posljednje okupljanje u Dresdenu privuklo je 10.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene