Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerovatan presedan napravljen je jučer u američkoj saveznoj državi New York.


Pravilo da za produljenje vozačke dozvole nakon osam godina vozači moraju otići na novi pregled vida više ne vrijedi, a cijeli proces produljenja sada se može obaviti putem pošte ili interneta. Čudna odluka zatekla je sve stanovnike New Yorka, a u ime Ministarstva prometa države New York odluku je pokušala objasniti predstojnica ureda Barbara Fiala:

Vezani članci Blaženka Divjak Ministrica Divjak o putovanju ravnatelja srednjih škola u New York: "Ako je točno što se piše, to je nedopustivo!" Nina Badrić i Petar Grašo Nina Badrić i Petar Grašo uhvaćeni u šetnji ruku pod ruku ulicama New Yorka: "Slatki ste, uživajte"

'Kada prvi puta dobivate vozačku dozvolu, morate doći na pregled, no ukoliko je produljujete, možete iz svoje kuće dobiti našu dozvolu. Ovakvim načinom želimo smanjiti gužve u našim prostorijama gdje vozači dolaze s mnogo većim problemima nego što je produljenje vozačke dozvole', zaključila je Fiala.

Ovaj potez razbjesnio je većinu građana New Yorka koji smatraju da sada i vozač koji eventualno oslijepi u osam godina, bez problema može dobiti vozačku dozvolu.