Policija za suzbijanje nereda počela je izbacivati prosvjednike pokreta 'Zauzmi Wall Street' iz parka Zuccotti, financijske četvrti New Yorka, javlja Reuters i podsjeća da su prosvjednici tamo utaboreni od rujna.

Galerija


Ured gradonačelnika Michaela Bloomberga priopćio je da prosvjednici moraju 'privremeno napustiti' park i ukloniti svoje šatore i cerade. Prosvjednici su kazali da je stotine policajaca na terenu i da je izbacivanje prosvjednika iz parka u tijeku. Gradske vlasti tvrde da će se prosvjednici moći vratiti nakon što se park očisti.

Prosvjednici su počeli kampirati u Zuccotti parku 17. rujna kako bi kontinuirano izrazili svoje nezadovoljstvo financijskim sustavom koji ide na ruku bogatima i korporacijama. Policija je priopćila da su im gradske vlasti naložile izbacivanje prosvjednika iz parka jer njihova stalna prisutnost predstavlja rizik po sigurnost. (Hina)

Vezani članci Prosvjed u Beogradu, Ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) - 5 Vučića ispred zgrade RTS-a dočekali prosvjednici, došlo je do naguravanja: "Ovo je fašizam! Meni je savjest čista" Slika nije dostupna 2011. - Godina u kojoj je svijet glasno zatražio promjene!

Pratite uživo razvoj događaja