Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipa čistača zrakoplova pomrsila je planove švercerima zlata koji su u wc-u jednog zrakoplova sakrili vreću zlatnih poluga.


Dvadeset četiri zlatne poluge kojih vrijednost premašuje 700 tisuća eura, skrivene u toaletu zrakoplova u zračnoj luci indijskoga grada Kolkate (nekadašnja Calcutta), pronašla je ekipa za čišćenje, objavile su u srijedu aerodromske vlasti.

Vezani članci Uhićenje, ilustracija Prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, jedan član zločinačkog udruženja bio je hrvatski policajac Policija RS-a, ilustracija (Foto: AFP) Šverc ljudi i droge, mafijaški obračuni i kriminalne bande: "Balkan ima reputaciju legla plaćenih ubojica"

Indija je uz Kinu najveći potrošač zlata na svijetu, a krijumčarenje je u porastu otkako su vlasti ove godine tri puta povećale uvozne carinske pristojbe kako bi smanjile potražnju.

>> Šverc 400.000 eura: Trebalo je nekoliko dana da novac izađe iz njihova TIJELA!

Zrakoplov kompanije Jet Airways bio je stacioniran u zračnoj luci nakon leta iz Patne na istoku Indije, no prethodno je obavio nekoliko međunarodnih letova.

'Ekipa za čišćenje pronašla je vreće zlata u toaletu', rekao je direktor zračne luke B.P. Mishra.

Vlasnik zlatnih poluga nije se još javio. Vrijednost zlatnog tereta procjenjuje se na 70 milijuna rupija, ili 738.620 eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook