Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavili je na granici

Majka beogradskog dječaka ubojice pokušala pobjeći iz zemlje: Nije bila sama

Policija u Beogradu
Policija u Beogradu Foto: Reuters
M. K., majka dječaka ubojice, pokušala je pobjeći iz zemlje sa svojom kćeri preko graničnog prijelaza, ali ju je policija zadržala.

Majka 13-godišnjeg dječaka ubojice, koji je lišio života devet svojih vršnjaka i čuvara Osnovne škole Vladimira Ribnikara, pokušala je pobjeći iz Srbije sa svojom kćeri. M. K. je uhvaćena na graničnom prijelazu Prohor Pčinjski, koji se nalazi na jugu Srbije, odmah do granice sa Sjevernom Makedonijom.

Ako se dokaže da je majka zanemarila svoje roditeljske dužnosti, prijeti joj zatvorska kazna do tri godine, piše Blic.rs.

Majka je opisala svoga sina kao boležljivog i pametnog. Istaknula je kako joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao učiniti takav užasni čin.

Pročitajte i ovo Odavanje počasti stradalima u Beogradu - 24 40 dana od pokolja Stravičan detalj nađen među cvijećem ispred beogradske škole u kojoj se dogodio masakr: Odmah je pozvana policija

Tijekom istrage svog je sina opisala kao dijete sa širokim interesima. Nije bio impulzivan ni energičan, bio je radoznao i volio je zagrljaje. Tijekom posljednjih je godina nezadovoljstvo pokazivao plačem, a bio je bliži s majkom nego s ocem.

Od rođenja se o djeci brinula i dadilja, koja se nikad nije požalila na njega.

Pročitajte i ovo Poruke pred školom u Beogradu - 5 Ubijeno 10 osoba Je li bilo vršnjačkog nasilja? Vlada Srbije objavila rezultate izvanrednog nadzora u beogradskoj školi

Učenik sedmog razreda iz očeva je pištolja ubio osmero kolega i zaštitara u školi. Teško je ranio šestero učenika i profesoricu povijesti.

U trenutku ubojstava još nije napunio 14 godina, što je zakonska starosna granica od koje maloljetnik postaje kazneno odgovoran.

Niti dva tjedna nakon masakra u školi borbu za život izgubila je i jedna od ranjenih djevojčica. Ona je deseta žrtva 13-godišnjakova krvavog pohoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene