Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska pod meteoalarmom

Zabilježeno više od 107 tisuća munja: Jako nevrijeme protutnjalo Zagrebom, u Slavoniji rušilo stabla, električne stupove...

Aktualno Galerija Tuča pogodila Dvor - 14 Tuča pogodila Dvor - 14 Foto: Čitatelj Tuča pogodila Dvor - 13 Tuča pogodila Dvor - 13 Foto: Čitatelj Tuča pogodila Dvor - 19 Tuča pogodila Dvor - 19 Foto: Čitatelj Tuča pogodila Dvor - 16 Tuča pogodila Dvor - 16 Foto: Čitatelj +19 Meteoalarm - 5 Galerija 1/24 >>
Nevrijeme je stiglo u Europu, a kreće se i preko naše zemlje. Za utorak je u svim dijelovima upaljen meteroalarm koji upozorava na opasno vrijeme.

Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. U Dvoru u sisačko-moslavačkoj regiji padala je tuča.

Nevrijeme, ilustracija Tuča pogodila Dvor - 8 Foto: Čitatelj

"To je strašno", ispričala nam je stanovnica sela Unčani Angela Abramović. "Krenulo je oko pola pet malo, malo, pa onda odjednom naglo. To je bilo kao tornado, selo se nije vidjelo, izgledalo je kao dim", kaže nam mještanka. Temperatura se spustila za 10 stupnjeva, jak vjetar odnio je crijep s krova, a svjetlo na kući palilo se samo od sebe. Sve skupa trajalo je nekih 15 minuta. 

"Tuča veličine oraha i ona sitna, dvorište je bilo bijelo i još jutros na cesti sve je bijelo od te sitne tuče", objašnjava Abramović i dodaje da je selo obišao načelnik Nikola Arbutina, no rekao je kako ne može proglasiti elementarnu nepogodu jer je riječ o samo jednom selu. Njima su osim crijepa oštećene i fasade, u potpunosti su stradale i voćke, vinova loza i okućnica.

Nevrijeme, ilustracija Tuča pogodila Dvor - 11 Foto: Čitatelj

Nevrijeme, ilustracija Tuča pogodila Dvor - 13 Foto: Čitatelj

Jaka olujna fronta kreće se u utorak preko cijele Europe. U rano poslijepodne je jaka kiša pala u Zagrebu, a fronta se nastavila kretati preko cijele naše zemlje. Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto i narančasto upozorenje u gotovo cijeloj zemlji.

Nevrijeme, ilustracija Meteoalarm - 3 Foto: DHMZ

U grmljavinskom nevremenu koje je u utorak popodne pogodilo Osječko-baranjsku županiju zaprimljeno je više dojava o padu stabala na prometnice te o srušenim i nagnutim stupovima za prijenos električne energije i oštećenjima krovova, izvijestio je Županijski centar 112 Osijek.

U ŽC 112 ističu kako je bilo dosta tehničkih intervencija, srušenih stabala i električnih stupova po prometnicama, iz Aljmaša su dobili dojavu o udaru groma i požaru, a puno vatrogasaca je na terenu na različitim intervencijama.

Nevrijeme, ilustracija Meteoalarm - 5 Foto: DHMZ

Na željezničku prugu kod mjesta Cret Bizovački palo je nekoliko stabala i električnih stupova, ali su to već uklonili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bizovac.

Nogometni klub Đakovo Croatia na društvenim mrežama je izvijestio da je zbog olujnog nevremena i jakog vjetra, oštećen dio krova na stadionskoj tribini.

Za sada nema dojava o eventualno ozlijeđenim osobama od posljedica nevremena, rekli su u osječkom Centru 112.

Portal Neverin objavio je kako su u posljednja 24 sata zabilježili čak 107 tisuća munja u Hrvatskoj i bližoj okolici.

U riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji danas jako i olujno jugo uz jake udare vjetra, zbog čega postoji opasnost prilikom boravka na otvorenom moru.

Aktualno Zagrepčani u strahu od divljih životinja: "Sreća da sam imala kišobran za obranu" Vrana Vrana Foto: Dnevnik Nove TV Divlje svinje u Zagrebu - 1 Divlje svinje u Zagrebu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Divlje svinje u Zagrebu - 2 Divlje svinje u Zagrebu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Srne u Zagrebu Hrvatska Zagrepčani u strahu od divljih životinja: "Sreća da sam imala kišobran za obranu" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene