Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iranski predsjednik i dužnosnici

Posljednji ispraćaj Ebrahima Raisija: "Šokirani smo, njegova moć ponizila je Izrael i Ameriku"

Aktualno Galerija Iran se oprašta od predsjednika - 1 Iran se oprašta od predsjednika - 1 Foto: Vijesti u 17 Iran se oprašta od predsjednika - 2 Iran se oprašta od predsjednika - 2 Foto: Vijesti u 17 Iran se oprašta od predsjednika - 3 Iran se oprašta od predsjednika - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Iran se oprašta od predsjednika - 4 Galerija 1/4 >>
U Iranu se održava posljednji ispraćaj predsjednika Raisija i drugih dužnosnika koji su poginuli u padu helikoptera.

U Iranu je počeo posljednji ispraćaj predsjednika Ebrahima Raisija i drugih dužnosnika koji su poginuli u padu helikoptera kod granice s Azerbajdžanom.

Tisuće su se okupile u gradu Tabrizu kako bi odale počast predsjedniku, kojega su mnogi vidjeli kao potencijalnog nasljednika vrhovnog vjerskog vođe ajatolaha Alija Hamneija.

Nakon Tabriza, tijelo je stiglo u Teheran. Raisi će biti pokopan u svom rodnom gradu Mašadu u četvrtak.

"Od trenutka kad smo čuli za nesreću, brinuli smo što će biti s nama, s predsjednikom, s našom zemljom? Noćas smo stalno provjeravali vijesti, do zore. Svi smo bili shrvani", rekao je Hasti Amiri iz Teherana.

Pročitajte i ovo Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel Poginuo predsjednik EU čelnici izrazili sućut Iranu pa izazvali val osuda: Iranci otkrili kad će se održati izbori

"Bili smo šokirani što smo izgubili takav karakter, koji je Iran činio ponosnim, a neprijatelje ponižavao. Posebno smo u posljednjih mjesec dana vidjeli kako je njegova moć ponizila Izrael i Ameriku, kako se Iran uzdizao do veličanstvenosti", smatra Mohammad Beheshti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene