Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio označen kao opasan

Neuspjeli napad na policiju u Parizu: 4 člana obitelji napadača u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri člana obitelji 31-godišnjeg radikaliziranog islamista, poginula u ponedjeljak u neuspjelu napadu u kojem nije bilo drugih žrtava na čuvenoj pariškoj aveniji Elizejske poljane, pritvorena su, rečeno je u utorak iz sudskog izvora.

Bivša supruga Adama Dzazirija kao i njegov brat i šogorica privedeni su u ponedjeljak kasno popodne prilikom premetačine doma te obitelji blizu Pariza.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Otac napadača "smješten je u pritvor tijekom večeri", dodao je taj izvor. Kazao je da je Adam "imao prijavljeno oružje, vježbao je gađanje".

Dzaziri se u ponedjeljak popodne zaletio automobilom na žandare na Elizejskim poljanama u Parizu, u turističkom središtu glavnog grada Francuske, dva mjeseca nakon što je džihadist ubio policajca na toj istoj aveniji.

Od siječnja 2015. Francuska je zahvaćena valom napada u kojima je smrtno stradalo ukupno 239 osoba.

Počinitelj koji nikada nije bio osuđivan imao je uz svoje ime od 2015. oznaku S kao opasan za državnu sigurnost zbog pripadnosti "radikalnom islamističkom pokretu".

Plinska boca, kalašnjikov, dva ručna oružja i znatna zaliha municije pronađeni su u vozilu napadača. Bilo je materijala s kojim se "eventualno mogao raznijeti taj automobil", kazao je ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb.

Vozilo se zapalilo u sudaru sa žandarskim kombijem. Žandari su "izvukli osobu" iz automobila, kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Pierre-Henry Brandet.

Na licu mjesta provedena je operacija neutraliziranja eksplozivnih tvari prije nego se hitna pomoć pobrinula za teško ranjena muškarca, odjevena u sive kratke hlače. Ubrzo je podlijegao ozljedama, objasnili su policijski izvori ne navodeći uzrok smrti. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene