Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri člana obitelji 31-godišnjeg radikaliziranog islamista, poginula u ponedjeljak u neuspjelu napadu u kojem nije bilo drugih žrtava na čuvenoj pariškoj aveniji Elizejske poljane, pritvorena su, rečeno je u utorak iz sudskog izvora.


Bivša supruga Adama Dzazirija kao i njegov brat i šogorica privedeni su u ponedjeljak kasno popodne prilikom premetačine doma te obitelji blizu Pariza.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je? Francuska policija, ilustracija Novi napad u Francuskoj: U Lyonu pred crkvom ranjen pravoslavni svećenik, uhićena jedna osoba

Otac napadača "smješten je u pritvor tijekom večeri", dodao je taj izvor. Kazao je da je Adam "imao prijavljeno oružje, vježbao je gađanje".

Dzaziri se u ponedjeljak popodne zaletio automobilom na žandare na Elizejskim poljanama u Parizu, u turističkom središtu glavnog grada Francuske, dva mjeseca nakon što je džihadist ubio policajca na toj istoj aveniji.

Od siječnja 2015. Francuska je zahvaćena valom napada u kojima je smrtno stradalo ukupno 239 osoba.

Počinitelj koji nikada nije bio osuđivan imao je uz svoje ime od 2015. oznaku S kao opasan za državnu sigurnost zbog pripadnosti "radikalnom islamističkom pokretu".

Plinska boca, kalašnjikov, dva ručna oružja i znatna zaliha municije pronađeni su u vozilu napadača. Bilo je materijala s kojim se "eventualno mogao raznijeti taj automobil", kazao je ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb.

Vozilo se zapalilo u sudaru sa žandarskim kombijem. Žandari su "izvukli osobu" iz automobila, kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Pierre-Henry Brandet.

Na licu mjesta provedena je operacija neutraliziranja eksplozivnih tvari prije nego se hitna pomoć pobrinula za teško ranjena muškarca, odjevena u sive kratke hlače. Ubrzo je podlijegao ozljedama, objasnili su policijski izvori ne navodeći uzrok smrti. (HINA)