Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u Švicarskoj

NESTAO VOJNI ZRAKOPLOV 'Nadamo se i molimo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska vojska pokrenula je potragu za pilotom i njegovim borbenim lovcem, nakon što je zrakoplov zračnih snaga te zemlje nestao tijekom vježbe u ponedjeljak, izvijestilo je švicarsko ministarstvo obrane.

Zrakoplov F / A-18C, nestao je u blizini Sustena u središnjoj Švicarskoj u ponedjeljak popodne. Pretpostavlja se da je nestao u teško pristupačnom planinskom alpskom području, a loše vrijeme i mrak ometaju potragu, kažu u švicarskom ministarstvu obrane.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage

Zapovjednik švicarskih zračnih snaga Aldo Schellenberg rekao je na konferenciji za medije da je duboko potresen incidentom.

Na pitanje o šansama preživljavanja pilota, on je rekao: "Nadamo se i molimo", izvijestila je švicarska novinska agencija SDA.

Zrakoplov je poletio iz zračne baze Meiringen u ponedjeljak u 14:01 sati (GMT), kao drugi zrakoplov u vježbi, a radijski kontakt s bazom izgubljen je četiri minute poslije.

Najnoviji incident treći je koji je zadesio švicarsko vojno zrakoplovstvo zadnjih nekoliko godina. Pilot je ozlijeđen kada se zrakoplov F / A 18 srušio u listopadu 2015. godine u jugoistočnoj Francuskoj, dok je drugi takav zrakoplov pao 2013. godine.

Ranije ove godine švicarski demonstracijski lovac F 5E sudario se s drugim zrakoplovom i srušio u jezero u sjevernoj Nizozemskoj uoči aeromitinga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene