Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otočje Juan Fernandez

Srušio se čileanski zrakoplov sa 21 osobom, pronađena beživotna tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov čileanskog ratnog zrakoplovstva u kojemu je bila 21 osoba, nestao je u blizini otočja Juan Fernandez u južnom Pacifiku. Ubrzo je ustanovljeno da se zrakoplov srušio.

Čileanska mornarica potvrdila je da je u moru, nedaleko Juan Fernandeza,  pronađeno tijelo žene, piše Buenos Aires Herald. Ubrzo nakon toga pronađeno je još tijela. Prema navodima mjesnih vlasti letjelica je pala u more. Kako javljaju čileanski mediji, zrakoplov tipa Casa-212, na letu iz čileanskog glavnog grada na otočje Juan Fernandez koje se nalazi 670 kilometara od obale, nestao je u petak. Čileanski ministar obrane Andres Allamand izjavio je da je zrakoplov dvaput pokušao sletjeti u mjesnu zračnu luku prije nego što je nestao, a radijska komunikacija s njime prekinuta. Prema njegovim riječima, mrak otežava potragu na nestalom letjelicom.

'Vojne snage u zraku i na moru pokrenule su potragu', priopćila je vojska, koja službeno još uvijek zrakoplov smatra nestalim. Predstavnik mjesnih vlasti Leopoldo Gonzalez u međuvremenu je izjavio za državnu televiziju TVN da su vrata zrakoplova pronađena u moru oko kilometar od sletne staze, zajedno sa prtljagom putnika. Prema navodima televizije, u zrakoplovu je bilo troje članova posade i 18 putnika. Prema prvim izvještajima, vremenske prilike u trenutku nestanka bile su vrlo loše, a puhao je i jak vjetar.

Pročitajte i ovo Bor: Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku - 1 Ogromna tuga u Srbiji FOTO Prizori koji trgaju srce: Stanovnici Bora opraštaju se od Danke, djeca ostavljala balone i igračke Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Među putnicima je bilo i petoro zaposlenika televizije, a jedan od njih popularni čileanski televizijski voditelj, 44-godišnji Felipe Camiroaga. Čilenaski predsjednik Sebastian Pinera izjavio je kako je ovo težak udarac za Čile i kako su njegove misli s obiteljima putnika i posade aviona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene