Nijedan preživjeli putnik nije pronađen nakon pada helikoptera u blizini zapadne obale Norveške, objavila je u petak policija.


17:07 - Akcija traganja i spašavanja je završena. Svih 13 osoba koje su se u trenutku nesreće nalazile u helikopteru su poginule.

Vezani članci Helikopterska služba - 3 Samo mjesec i pol nakon što je poletjela, cjelogodišnja hitna helikopterska služba već je prizemljena Slika nije dostupna Gdje je sedam tijela? Olupina ruskog helikoptera izvučena iz mora kod Norveške

14:19 - Helikopter, u kojem je bilo 13 osoba, bio na putu za obalu s Statoil's Gullfaks B naftne platforme u Sjevernom moru.

"Nismo pronašli nijednu preživjelu osobu. Još tražimo", kazao je prestavnik policije Morten Kronen. "Pretražujemo veliko morsko područje".

Statoil je objavio kako je privremeno prizemljio sve helikoptere poput onog koji se srušio.

Norveški mediji javili su da je nekoliko osoba završilo u oceanu, a helikopter je pao na mali otok, dok su neki njegovi dijelovi u moru.

Prema televizijskim izvješćima helikopter je pao u blizini Turoya, oko 40 kilometara od Bergena.

Helikopter pao na mali otok

Norveški centar za sigurnost i spašavanje objavio je kako se nedaleko od grada Bergena srušio helikopter s najmanje 13 osoba, javlja Reuters.

Službena izvješća o broju putnika na helikopteru još uvijek nisu potvrđena. Prema nekim informacijama na helikopteru se nalazilo najmanje 17 osoba.

Nekoliko osoba završilo je u oceanu, a helikopter je pao na mali otok, dok su neki njegovi dijelovi u moru, prenijeli su svjedoci za medije. Helikopter je prevozio radnike s naftne platforme u Sjevernom moru. Prema televizijskim snimkama dim se diže s mjesta pada helikoptera u blizini Turoya, oko 40 kilometara od Bergena.

Norveška policija javlja kako u dosadašnjim potragama nije pronađena niti jedna osoba. Potraga se nastavlja. Prema pisanjima medija helikopter je u potpunosti uništen, a nekoliko je putnika završilo u moru.

'Helikopter se srušio i totalno je uništen. Primili smo informacije prema kojima su se čule eksplozije, svuda okolo širi se gusti dim i navodno ima ljudi u moru', rekao je policijski glasnogovornik Morten Kronen.

Kako javlja Reuters norveški je helikopter letio iz Bergena prema naftnoj platformi Brage. (Hina/M.G.)