Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet osoba je poginulo u napadu na selo na zapadu Kenije, spaljeno je pedesetak kuća i dvije su osobe ozlijeđene u sukobima koji traju od subote u okolici Kipkeliona, također na zapadu zemlje.


U selo Salama, u dolini Rift, upali su pripadnici paravojne postrojbe GSU i počeli nasumce pucati po seljanima, pri čemu su ustrijeljena dva muškarca i tri žene, pristaše Mwaija Kibakija, kenijskog predsjednika koji je pobijedio na izborima 27. prosinca, kako navodi načelnik policije u Nairobiju.

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

U napadu je spaljeno i nekoliko kuća.

U okolici Kipkeliona, na zapadu zemlje, od subote je spaljeno
pedesetak kuća, a dvije su osobe ozlijeđene kada su stotine mladića krenule prema samostanu u koji se sklonilo šestotinjak izbjeglica iz Kikuyusa, Kisiija i Luyasa, s nakanom da ga napadnu, prema riječima gvardijana Dominica Vincenta Nkoyoya.

Kenija prolazi kroz tešku političku krizu nakon predsjedničkih izbora 27. prosinca koje su obilježile prijevare, kako tvrdi oporba, i teškim nepravilnostima, prema ocjeni međunarodnih promatrača.

Više od 700 osoba izgubilo je život u zadnja tri tjedna, u sukobima nakon izbora u kojima su sudjelovali pristaše oporbe, Kibakijevi glasači, ali i policija i prosvjednici koji podupiru oporbu.