Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neredi u Keniji: Pet mrtvih, spaljeni deseci kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet osoba je poginulo u napadu na selo na zapadu Kenije, spaljeno je pedesetak kuća i dvije su osobe ozlijeđene u sukobima koji traju od subote u okolici Kipkeliona, također na zapadu zemlje.

U selo Salama, u dolini Rift, upali su pripadnici paravojne postrojbe GSU i počeli nasumce pucati po seljanima, pri čemu su ustrijeljena dva muškarca i tri žene, pristaše Mwaija Kibakija, kenijskog predsjednika koji je pobijedio na izborima 27. prosinca, kako navodi načelnik policije u Nairobiju.

Pročitajte i ovo Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja" Marin Galić, Sveučilište Sjever Neredi navijača Nakon Torcidinog napada na policiju, reakcije iz Hajduka još nema: "Svi se boje reagirati, na tom području jedino Katolička crkva ima veći utjecaj"

U napadu je spaljeno i nekoliko kuća.

U okolici Kipkeliona, na zapadu zemlje, od subote je spaljeno
pedesetak kuća, a dvije su osobe ozlijeđene kada su stotine mladića krenule prema samostanu u koji se sklonilo šestotinjak izbjeglica iz Kikuyusa, Kisiija i Luyasa, s nakanom da ga napadnu, prema riječima gvardijana Dominica Vincenta Nkoyoya.

Kenija prolazi kroz tešku političku krizu nakon predsjedničkih izbora 27. prosinca koje su obilježile prijevare, kako tvrdi oporba, i teškim nepravilnostima, prema ocjeni međunarodnih promatrača.

Više od 700 osoba izgubilo je život u zadnja tri tjedna, u sukobima nakon izbora u kojima su sudjelovali pristaše oporbe, Kibakijevi glasači, ali i policija i prosvjednici koji podupiru oporbu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene