Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi s policijom

VIDEO Neredi i u Sarajevu, zapaljena zgrada predsjedništva BiH!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi koji su u petak poslijepodne organizirani u Sarajevu i koji su započeli mirno, nešto prije 14 sati prerasli su u nasilne.

20:50 - Prema zadnjim informacijama, ozlijeđeno je oko 100 osoba, no taj bi broj mogao rasti.

20:00 –
Policija drži situaciju pod kontrolom. Vatra u zgradi Predsjedništva je ugašena, no krov zgrade Vlade Kantona Sarajevo i dalje gori iako veliki broj vatrogasaca gasi požar. Na ulicama je veliki broj specijalne policije.

19:39 -
U Sarajevske bolnice tijekom današneg dana primljene su 93 osobe.

18:50 -
Gori krov zgrade Općine Centar. Sedam vatrogasnih vozila gasi požar.

18:30 –
Policija je prosvjednike potisnula u ulicu Koševo gdje su oni postavili barikade. Ubrzo ih je savladala. U tijeku su privođenja.

18:12 –
Prema posljednjim informacijama ozlijeđene su 52 osobe, od toga 38 policajaca i 14 civila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

17:46 – Policija krenula u novi obračun s prosvjednicima. Bačeni su suzavci. Vatrogasci počeli gasiti zgradu Predsjedništva BiH.

17:28 -
Policija je uspjela rastjerati prosvjednike koji su upali u zgradu Predsjedništva i počeli paliti inventar.

17:05 -
Zapaljen cijeli prvi kat zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

16:52
- U opću bolnicu 'Abdulah Nakaš' do sada je primljeno 30 ozlijeđenih osoba. Kako piše Klix.ba, uglavnom je riječ o policajcima. Među ozlijeđenima ima i osoba mlađe životne dobi. Kod većeg broja pacijenata radilo se o lakšim tjelesnim ozljedama pa su nakon pružene pomoći pušteni.

16:09 - Policija šmrkovima rastjeruje huligane.

Ako imate snimke ili fotografije s prosvjeda, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost! 16:00
– Gori tramvajska stanica na Skenderiji. Jedan je automobil gurnut u potok nedaleko od zgrade Vlade, a zapaljena je i zgrada predsjedništva BiH te nekoliko parkiranih automobila ispred same zgrade.

14:55 - Zapaljen je ulaz u zgradu Vlade. Masa ne dozvoljava prolazak vatrogasnom vozilu. Policija je uspjela spriječiti demonstrante. Jedan od policajaca je oboren i izudaran.

14:49 - Ministri i zaposlenici su evakuirani iz zgrade Vlade.

VIDEO Kaos u Tuzli: Prosvjednici zapalili zgradu Vlade!

14:38 – Prosvjednici probili policijski kordon i ušli u zgradu Vlade. Ulica oko zgrade izgleda kao ratna zobna, a policajci i prosvjednici se i dalje sukobljavaju. Kako piše, Klix.ba

14:35 - Do 14 sati su na Hitnoj primljene tri osobe. Radi se o prosvjednicima koji su imali posjekotine na tijelu. Iz Hitne javljaju da imaju veliki broj intervencija, no da ne mogu dati precizne podatke.

14:30 – Prosvjednici su se žestoko sukobili s policijom. Uhićeno nekoliko prosvjednika., a stiglo je i još policajaca na mjesto prosvjeda.

14:25 - Troje prosvjednika je ozlijeđeno u Sarajevu. Premijer Zeljković je predstavnike pozvao na pregovore, no oni su odbili i zahtijevaju da izađe među građane.

13:56 - Predstavnik specijalne policije se obratio građanima i rekao im da prestanu bacati kamenja na policijske službenike ili će biti primorani primijeniti silu. Tada su i vozila hitne pomoći stigla na mjesto prosvjeda.

13:47 - Počinje sukob s policajcima.

Na prosvjedima u Sarajevu se okupilo više tisuća građana. Iako je isprva prosvjed bi miran, oko 14 sati prosvjednici su napali zgradu Vlade i sukobili se s policajcima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene