Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi su povezani?

Nepoznati piromani pale automobile na parkinzima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva osobna automobila namjerno su zapaljena u noći između ponedjeljka i utorka u jednom sarajevskom predgrađu čime je nastavljena serija sličnih incidenata u kojima je za protekla dva mjeseca uništeno ili teško oštećeno nekoliko desetaka vozila, dok lokalna policija nije u stanju otkriti misteriozne počinitelje.

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrdilo je u utorak kako su tijekom noći otvorenim plamenom gotovo u cijelosti uništeni po jedan Audi i BMW, parkirani na odvojenim mjestima u općini Ilidža.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu - 2 Tragedija velikih razmjera VIDEO Vatra u Čileu guta sve pred sobom: Više od stotinu mrtvih, još stotine nestalih - ''Ovo je pakao'' Slika nije dostupna Ugledni sudski vještak o piromanima "Ljudi bi se začudili koliko je teško prepoznati piromana"

Uz ova dva, u Sarajevu je tako od početka siječnja izgorjelo ukupno 18 automobila, dok ih je u prosincu prošle godine zapaljeno još osam. Prema policijskim evidencijama u proteklih nekoliko mjeseci u glavnom gradu BiH na javnim parkinzima u vatri je nestalo najmanje 40 automobila.

Svi su bili parkirani na različitim mjestima, a očevidom je utvrđeno kako u nepoznati počinitelji vozila polili zapaljivom tekućinom te ih potom zapalili. Županijska policija do sada nije otkrila ni uhitila niti jednog počinitelja, a ne zna se ni jesu li paljevine povezane.

Vlasnici uništenih vozila po pravilu tvrde kako ne mogu ni naslutiti razloge zbog kojih su im automobili nestali u plamenu te redom odbijaju mogućnost da ih netko time pokušava zastrašiti ili reketirati.

Jednom od vlasnika, Nihadu Šahinoviću, proteklog su tjedna zapaljena čak tri vozila parkirana jedno do drugoga. "Nisam u svađi ni sa kim. Ne razumijem što se zbiva", kazao je Šahinović lokalnim medijima. Neki od njih učestale paljevine automobila opisuju kao piromanski teror nad Sarajevom.

Dok lokalna policija za sada bezuspješno pokušava utvrditi što se točno zbiva za cijeli se slučaj zainteresirao Kriminalistički odjel Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH. "Ukoliko se ispostavi da iza svega stoji organizirani kriminal, u slučaj će se uključiti i naši istražitelji", potvrdio je "Dnevnom avazu" načelnik kriminalistike federalnog MUP-a Edin Vranj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene